UFC

Vicente Luque osjeća se izostavljeno: ‘Nisam čuo Chimaeva da mene proziva‘

Vicente Luque

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Sjajni Brazilac otvoreno se nudi Čečenu za obračun, ali želi prozivku

Čečenska senzacija Khamzat Chimaev i dalje je u potrazi za protivnikom. Mjesec i pol prošlo je od Khamzatove pobjede protiv Li Jinglianga, a Chimaev je svakim danom sve željniji novog nastupa. Međutim, ništa još nije službeno ugovoreno, niti se o nečemu konkretnije šuška u ovom trenutku. Ipak, Chimaev se trudi tako što gotovo svakodnevno prozove nekog od boraca. Međutim, jedan od vrhunskih velteraša zainteresiran je za tu borbu, no tvrdi kako Chimaev jedino njega nije prozvao. Radi se o Vicenteu Luqueu koji se osvrnuo na Čečena tokom intervjua koji je objavio putem svog Instagram profila.

''Naravno da razumijem 'hype' iza njega (Chimaeva). Odlično izgleda u svojim mečevima i djeluje kao stvarno snažan tip. Ulazi u kavez i završava svakog protivnika. Dakle, razumijem 'hype' i shvaćam zašto ga UFC želi u velikim borbama. Mnogi ljudi ispituju me o meču protiv njega (Chimaeva). Ja sam ovdje, ukoliko spomene moje ime. Nisam čuo da me spominjao. Ako izgovori moje ime i UFC mi pošalje ugovor, ja ću potpisati taj ugovor. To je za mene jednostavna stvar.'', rekao je Luque opravdavši epitet borca koji ne odbija protivnike, osim naravno Gilberta Burnsa s kojim je obiteljski prijatelj.

Uistinu, Khamzat Chimaev nabrajao je mnoga imena, od Magnyja, braće Diaz, Gilberta Burnsa, Leona Edwardsa pa sve do Usmana i Colbyja Covingtona. Međutim, Vicente Luque iz nekog je razloga izostao, iako se radi o četvrtorangiranom izazivaču velter kategorije. Khamzat bi pobjedom nad Luqueom vrlo vjerojatno došao u poziciju izazivača, a u Luqueu bi imao i borca spremnog prihvatiti taj meč. Ipak, Vicente je još jednom naglasio kako ga Chimaev nije prozivao.

''Ali on nije spomenuo moje ime. Mislim da je rekao 'bilo tko iz vrha'. Međutim, kad netko spomene moje ime i pita za meč, tada ću ga zasigurno odraditi. Smatram da se radi o odličnoj i uzbudljivoj borbi. On je čudovište. Svake sekunde traži finiš i po tome se ne razlikuje puno od mene. Ako on to želi i ako napomene UFC-u, odradit ćemo to.'', dodao je Luque putem Instagram Livea.

Nema sumnje kako će ove izjave brzo doći do Chimaeva koji će zasigurno prozvati i Luquea nakon toga. Teško je zamisliti bolji test za Čečena od 30-godišnjeg Luquea koji je trenutno u nizu od četiri pobjede, a u posljednjih 11 mečeva, izgubio je samo jednom (od Stephena Thompsona).

Linker
22. svibanj 2022 18:05