UFC

Chimaev poručio Colbyju Covingtonu: ‘Nazovi policiju, dolazim po tebe i iščupat ću ti srce!‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Hustle Mma)
Čečen doslovno ide redom kroz roster i proziva borce dok mu UFC napokon ne ugovori meč

Nakon što je isprozivao imena poput Brocka Lesnara, Daniela Cormiera i Georgesa St-Pierrea, čini se kako se Khamzat Chimaev prisjetio što je Colby Covington nedavno govorio o njemu. Naime, ''Chaos'' je u nedavnom intervjuu priupitan o potencijalnom meču protiv sjajnog Čečena, a odgovor je bio u Colbyjevom stilu.

''On je smijurija. Mora pobijediti nekog vrijednog, unutar top 5, a ne pažljivo birane protivnike. On ima koliko? Četiri borbe u UFC-u? Mediji vole požurivati s ovim dečkima i raditi 'hype'. Ovo je borba, čovječe. Ljudi mogu završit ozbiljno ozlijeđeni zbog takvog požurivanja.'', izjavio je Covington za MMA Fighting, a zatim je dodao kako je spreman odraditi taj meč ukoliko čelnici promocije to žele.

''Ali ako želite nastaviti s tim, skratiti mu životni vijek i poslati ga na bolnički tretman, da, moja vrata otvorena su za to. Volim dobar biznis i volim biznis s UFC-om. Bila bi čast prebiti tipa za kojeg žele da ga prebijem.'', dodao je Colby.

Khamzatu Chimaevu zasigurno su zasmetali takvi komentari od strane Covingtona i s nekoliko 'tvitova' odlučio je prozvati trenutno prvorangiranog izazivača UFC-ove velter kategorije.

''Idemo kujice, bori se protiv mene. Iščupat ću ti srce.'', napisao je Khamzat u prvoj objavi unutar serije prozivki.

Sjetio se Čečen i poznatog slučaja iz 2017. godine. Naime, tada se Colby verbalno zakačio s Fabricijom Werdumom. Situacija je eskalirala i Werdum je Covingtona pogodio bumerangom, a ''Chaos'' je nedugo nakon toga Werduma prijavio policiji. Sve se zbilo u Australiji, a Colbyja borci još uvijek prozivaju zbog pozivanja policije, a toga se dotaknuo i Chimaev.

''Nazovi policiju, dolazim po tebe.'', napisao je Čečen, pritom označivši Colbyja u taj ''tvit''.

Dodao je Chimaev još jedan ''tvit'' u kojemu je Covingtonu poručio da ne predstavlja Ameriku, nego kukavičluk, a sebe je Chimaev nazvao predstavnikom Amerike.

Odgovora od strane Colbyja zasad nema, no Covington je borac koji se ne upušta naročito često u takav tip javnih prepucavanja. Colby svoje rivale prozive u intervjuima za razne medije, a prepucavanja preko društvenih mreža nisu učestala kad je on u pitanju.

Linker
20. travanj 2024 02:54