UFC

Chimaev uzvratio na optužbe Colbyja Covingtona: ‘On laže i ne želi se boriti, kunem vam se‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)
Covington i Chimaev pričaju dvije dijametralno suprotne priče

Podosta je nejasan status Khamzata Chimaeva unutar UFC-ove velter kategorije. Neporaženi čečensko-švedski borac trenutno je trećeplasirani izazivač u velter kategoriji, ali uoči prošlog meča prekoračio je gornju granicu velter kategorije za gotovo 3,5 kilograma.

Time je kompromitirao svoj status unutar kategorije i mnogi su skeptični oko njegovog povratka u tu kategoriju. Trener Khamzata Chimaeva najavio je u više navrata da će Khamzat sljedeći nastup vjerojatno odraditi u srednjoj kategoriji, ali ne odustaju od veltera i napada na pojas. Chimaev želi iskoristiti svoju poziciju u poretku kako bi pokušao osvojiti taj pojas, a nakon toga će krenuti po titulu u srednjoj kategoriji.

Sve to došlo je pod određeni znak upitnika nakon nedavnih izjava Dane Whitea. UFC-ov predsjednik najavio je Colbyja Covingtona kao sljedećeg izazivača za pojas, a Belal Muhammad borit će se protiv Shavkata Rakhmonova. Time Chimaev ostaje bez protivnika, jer i Gilbert Burns ima ugovoren meč protiv Jorgea Masvidala. Eventualno se Kamaru Usman nudi kao potencijalni protivnik, ali Chimaev bi se najradije borio za pojas ili protiv Colbyja Covingtona. Više puta su se Chimaev i Colby javno prozivali, a Colby nije propustio priliku za izvrijeđati Chimaeva pred kamerama tijekom UFC 286 eventa.

‘‘On priča sva ta sranja o meni u medijima. Naravno da će takvi tipovi pričati svašta pred medijima, ali meni osobno ništa neće reći u lice ili unutar kaveza. Tip konstantno govori da želi borbu za titulu, želi se boriti protiv Colbyja itd., a onda se predao zbog obične prehlade. Predao se i skidajući kile, iako je bio okružen najboljim stručnjacima koje UFC-ov Performance Institute može ponuditi. Milijuni dolara uloženi su u promoviranje tog tipa, a ugovorili su mu najlakšu borbu u kategoriji, Natea Diaza. Unatoč tome, on (Chimaev) nije mogao skinuti kilažu. Pao je za devet ‘pounda‘ (7,5, op.a.) i smijao se kao da se radi o nekakvoj šali. Tip je smijurija i očajno se bori. Nije profesionalac i ne želim više čuti njegovo ime. Uzdižete ga kao da je neki velikan, a nije dostojan držati moj suspenzor.‘‘, poručio je Colby.

Brzo su Colbyjevi komentari došli do Khamzata Chimaeva, a ‘‘Borz‘‘ je odlučio odgovoriti preko svog YouTube kanala.

‘‘Colby laže, ne želi se boriti. Kunem vam se svime što imam. Prihvatio sam borbu četiri puta, a Muslimani će me shvatiti kad kažem da se kunem i Kuranom. Četiri puta sam dobio poziv za borbu. Pristao sam, razgovarao sam sa Seanom Shelbyjem (UFC-ov ‘matchmaker‘), mogu i pokazati razgovor gdje smo se dogovarali oko te borbe, ali do borbe nije došlo.‘‘, započeo je Khamzat, a zatim je uputio poruku Colbyju Covingtonu.

‘‘Možeš lagati na konferencijama za medije i oni će od toga praviti show. Ja ne mogu lagati ljudima. Ja sam onakav kakav jesam, sviđalo se to nekima ili ne, to sam ja.‘‘, završio je Chimaev.

Očito da Chimaev i Covington imaju dvije totalno različite priče. Često se kaže da je istina negdje u sredini, a na vama je da odaberete kojoj strani više vjerujete u ovoj priči.

Linker
01. svibanj 2024 04:08