UFC

‘Chito‘ Vera o Aljamainu Sterlingu: ‘On nije spreman poginuti u kavezu, ali to ga ne čini lošim borcem‘

Marlon ‘‘Chito‘ ‘Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač bantam kategorije prokomentirao je nadolazeći meč Sterlinga i Dillashawa

Podosta često Aljamaina Sterlinga kritizira se da je borac koji je više ‘‘sportaš‘‘ negoli ‘‘borac‘‘. T.J. Dillashaw jedan je od onih koji prednjači u takvim komentarima, a Dillashaw ističe kako Sterling ne predstavlja neku veliku opasnost, naročito kad je u pitanju udaračka moć.

"On definitivno ima svojih prednosti, ima taj svoj dosadan način borbe, čudan stil, ali on ne predstavlja prijetnju. Mogao bih se s njim boriti spuštenih ruku i ne bih se morao brinuti da će me nokautirati zato jer on ne zna upakirati udarac kako treba. Prvu borbu (protiv Yana) dobio je na glup način, a pogotovo je glup bio način na koji je slavio tu pobjedu. Ali u drugoj borbi ga je pošteno pobijedio.", rekao je Dillashaw za Submission Radio još u šestom mjesecu ove godine.

Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije imat će priliku potvrditi svoje riječi 22. listopada (10. mjesec) na UFC 280 eventu kada će se boriti protiv Sterlinga za titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije.

Također u razgovoru za Submission Radio, svoje mišljenje na tu temu dao je i ‘‘Chito‘‘ Vera, trenutno petorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije. Ekvadorac se slaže da Sterling nema ‘‘ubilački instinkt‘‘, ali smatra kako Sterling jako dobro zna odvesti borbu na svoj mlin. Što se meča između Dillashawa i Sterlinga tiče, Vera je rekao sljedeće:

‘‘Iskreno, teško je znati. Vjerujem da će T.J. biti agresivac koji će tražiti borbu. Aljamain nije tip koji je spreman poginuti u kavezu i upuštati se u otvorene razmjene. On vas uvijek pokušava obuhvatiti, izmoriti, srušiti i traži ‘submission‘. On se cijelu svoju karijeru bori na takav način, ali to ne znači da je on loš borac i da vas neće pobijediti. On nije opak i neće vam napraviti veliku štetu, ali definitivno vam može uništiti večer.‘‘, započeo je Vera, a zatim je nastavio s analizom.

‘‘Mislim da se sve vodi na hrvanje i kontrolu, ali T.J. je pravi hrvači. Ja recimo nisam, nisam tako dobar hrvač. Poboljšavam se, ali nisam odrastao hrvajući. Ja sam više poput pravog borca. Volim se potući i potući ću se bilo gdje. Ali T.J. je hrvao u srednjoj školi još. Ako ga T.J. bude mogao maknuti od sebe i bude vršio pritisak na njega (Sterlinga), to će biti teška noć za Aljamaina.‘‘, zaključio je ‘‘Chito‘‘.

Sterling očito ima puno toga za dokazati 22. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, ali prvaka vjerojatno nije briga na kakav će način doći do pobjede. Najvažnije mu je da njegova ruka bude podignuta na kraju tog meča, a u tome je jako dobar.

Linker
18. travanj 2024 22:55