UFC

Sterling o meču protiv Dillashawa: ‘Pomirio sam se s činjenicom da se dopingira, to radi cijelu karijeru‘

Aljamain Sterling i T.J. Dillashaw

 Instagram (aljamain Sterling; T.j. Dillashaw)
Prvak UFC-ove bantam kategorije vjeruje da će mu njegove vještine i rad biti dovoljne da obrani titulu

18 dana dijeli nas od vjerojatno najveće UFC-ove priredbe u ovoj godini. UFC 280 event nudi jedan od najboljih programa u povijesti promocije i nadamo se kako neće biti neplaniranih otkazivanja zbog ozljeda ili nekih drugih razloga.

Event predvodi obračun Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire za UFC-ovu titulu prvaka lake kategorije, a u sklopu eventa gledat ćemo još jedan meč za pojas. Aljamain Sterling branit će tron bantam kategorije, a protivnik će mu biti bivši prvak T.J. Dillashaw.

Dillashaw je u 11. mjesecu 2017. godine po drugi put u karijeri došao do titule prvaka UFC-ove bantam kategorije, a pojas je jednom uspješno obranio. U trećem mjesecu 2019. godine Dillashaw je obznanio kako napušta tron bantam kategorije jer je bio pozitivan na dopinškom testiranju i uslijedila je dulja pauza za njega. U siječnju (1. mjesec) 2021. godine Dillashaw je ponovno imao pravo nastupanja, a vratio se u sedmom mjesecu prošle godine. Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Coryja Sandhagena, a nakon tog meča uslijedila mu je operacija ligamenata koljena i dulja pauza.

36-godišnji T.J. u Abu Dhabiju će imati priliku po treći put doći do titule prvaka, a na putu će mu stajati Aljamain Sterling. Aljo je do titule došao u trećem mjesecu prošle godine, nakon što je Petr Yan bio diskvalificiran zbog nedopuštenog udarca koljenom u glavu Sterlinga. Dugo je Sterling bio na meti kritičara koji su smatrali da je pretjeranom reakcijom isforsirao diskvalifikaciju Yana. U četvrtom mjesecu ove godine Sterling je na neki način ušutkao kritičare nakon što je pobijedio Yana. Ipak, bila je to pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom i neki (uključujući Yana) smatraju da je ruski borac zaslužio pobjedu.

Što god kritičari mislili, Sterling je zasluženo prvak i 22. listopada (10. mjesec) pokušat će doći do druge obrane titule. Ususret nadolazećem meču, Sterling je odradio gostovanje na Submission Radiu, a Dillashawa je optužio da još uvijek koristi nedozvoljena sredstva.

‘‘Ako bih morao prognozirati, rekao bih da definitivno, bez ikakve dileme taj tip još uvijek pronalazi doktora ili način da unosi neke mikro doze, kako god to funkcioniralo. Garantiram vam da on ima način da nastavi s time, a to je radio cijelu svoju UFC karijeru. Pomirio sam se s tim. Na kraju dana, tako je, kako je. Prihvatio sam činjenicu da ću ući u kavez s tipom za kojeg postoji velika šansa da to i dalje radi. Vjerujem da ovo nije prvi tip s kojim ću se boriti, a da je pritom na nekim nedopuštenim suplementima. Moj naporan rad i vještine bile su dovoljne i prije, a mislim da će biti dovoljne da ponovno odradim svoj posao.‘‘, rekao je Sterling.

Bio Dillashaw čist ili ne, do kraja karijere, a i nakon karijere pratit će ga stigma borca koji vara i koristi se nedozvoljenim supstancama. Sam se doveo u takvu situaciju, ali ako USADA ne pronađe ništa nedozvoljeno, Dillashawu nitko neće moći osporiti eventualnu pobjedu nad Sterlingom.

Linker
20. travanj 2024 06:48