UFC

‘Chito‘ Vera o UFC-ovoj rang ljestvici: ‘Najbitnije je koga će UFC odabrati, a ja nemam problem s tim‘

Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni ekvadorski borac bantam kategorije ne zamara se svojim mjestom u poretku izazivača

UFC on ESPN 43 event koji nas čeka ovaj vikend ne djeluje pretjerano uzbudljivo, ali glavna borba večeri nudi okršaj koji ima potencijala postati i najboljom borbom u 2023. godini.

Naravno, još je prerano za odabir najbolje borbe u kalendarskoj godini, ali kada uparite Marlona Veru i Coryja Sandhagena, spektakl je zajamčen. Radi se o stilski vrlo interesantnom obračunu. Sandhagen je tehnički besprijekoran borac kad je u pitanju borba u stojci, a Marlon Vera također preferira stojku, ali na nešto drukčiji način.

Ekvadorac nije ‘‘lagan na nogama‘‘ kao Sandhagen, niti je tehnički profinjen u toj mjeri. Međutim, Vera je pravi ‘‘ubojica‘‘ s nevjerojatnom nokauterskom moći za jednog borca bantam kategorije. Njegovi nokauti u mečevi protiv Frankieja Edgara i Dominicka Cruza zbilja su impresivni, a Vera je te mečeve u očima mnogih gubio sve do samog nokauta.

‘‘Chito‘‘ jako često dočeka tu pravu priliku za nokautirati protivnika, a razorna moć dovodi ga do pobjede u takvim mečevima. Trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede i zauzima treće mjesto u poretku izazivača. Pobjedom protiv Sandhagena, Vera će postati ozbiljan kandidat za napad na pojas, ali prava je gužva pri vrhu bantama. Aljamain Sterling je prvak, a u petom mjesecu branit će pojas protiv Henryja Cejuda koji se vraća nakon tri godine pauze. Merab Dvalishvili prvi je u poretku izazivača, ali on se ne planira boriti protiv Sterlinga jer su najbolji prijatelji. Drugoplasiran u poretku je Sean O‘Malley, borac kojeg je Vera porazio u ljeto 2020. godine. Svjestan je i Vera da se radi o vrlo kompliciranoj situaciji pri vrhu.

‘‘Teško je prognozirati s obzirom na način kojim formiraju rang ljestvicu. Sean O‘Malley skočio je na prvo mjesto nakon što je porazio Petra Yana. Sada imamo Meraba na prvom mjestu nakon pobjede nad Yanom. Yan nije bio na prvom mjestu uoči borbe protiv Meraba, ali Merab je skočio na prvo mjesto pobjedom protiv Yana. Očito da nije niti bitno. Možete biti deseti i boriti se za titulu. Bitno je samo koga će UFC odabrati, a ja sam okej s time.‘‘, rekao je Vera na sinoćnjoj konferenciji za medije.

Vera je borac kojeg mnogi fanovi simpatiziraju upravo zbog takvog pristupa. Ekvadorac se samo želi boriti i ne zamara se previše drugim stvarima. Spreman je na obračun protiv bilo koga, u bilo koje vrijeme, a sada je fokusiran isključivo na Sandhagena.

‘‘Sama činjenica da je on (Sandhagen) tip koji se priprema da me prebije, nešto je zbog čega se moram brinuti. Svakog jutra budim se razmišljajući da moram obaviti posao. Nije bitno tko je ispred mene. Fokusiran sam na to da postanem bolji, a to pokazujem iz borbe u borbu.‘‘, poručio je smireni Vera.

Neće mu biti lako protiv Sandhagena, ali želi li postati prvakom, jednostavno mora poraziti sve borce koji mu se nađu na putu do titule.

Linker
24. travanj 2024 20:13