UFC

(VIDEO) ‘Baci bombu i pronaći ćeš metu‘: Vera je te večeri poslušao trenera i brutalno je nokautirao Cruza

Dominick Cruz (lijevo) i Marlon Vera (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ususret večerašnjem nastupu protiv Coryja Sandhagena, prisjetite se kako je Marlon Vera ‘‘ugasio‘‘ Cruza

Možda i najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je ‘‘Chito‘‘ Vera u osmom mjesecu prošle godine. Ekvadorac je tada bio uparen s Dominickom Cruzom i njih dvojica predvodili su UFC on ESPN 41 event.

Cruz je u meč ušao s dvije pobjede u nizu i tim pobjedama djelomično nas je uvjerio da još uvijek može konkurirati za vrh. Nekadašnji prvak stilski je trebao predstavljati velik problem za Marlona Veru.

‘‘Chito‘‘ je bio u deficitu s brzinom, a vjerovalo se da je Cruz i tehnički potkovaniji. Vera se nekako isprofilirao u borca koji će često zadati manje udaraca od protivnika, ali će raditi veću štetu ili će dočekati priliku za brutalan nokaut.

Upravo to se dogodilo i u meču protiv Dominicka Cruza. Cruz je na sve tri sudačke kartice vodio 29-28 nakon prve tri runde. Išao je Cruz prema pobjedi protiv opasnog Ekvadorca, a u značajnim udarcima vodio je 30-ak razlike. Sve to palo je u vodu sredinom četvrte runde.

Marlon Vera borac je koji se može boriti iz oba garda, a Cruza je završio iz kontragarda. Poznato je da Dominick nekad previše naginje glavom u stranu prilikom svojih nekonvencionalnih kretnji, a ‘‘Chito‘‘ Vera iskoristio je taj detalj.

Fantastično odmjerenim lijevim ‘‘high kickom‘‘ iz kontragarda, Vera je pogodio Cruza u glavu i brutalno ga je nokautirao. Uspio je Vera zadati još nekoliko udaraca prije nego je sudac prekinuo borbu, a Cruz je bio teško uzdrman i trebalo mu je podosta vremena da nadođe i shvati što se dogodilo.

‘‘Između rundi, trener mi je rekao: ‘Baci bombu nakon svojih udaraca i pronaći ćeš metu‘. Poštovanje za (Jasona) Parilla. Hvala treneru, volim te.‘‘, rekao je Vera neposredno nakon borbe, a ispričao se i publici u San Diegu.

Ispričao im se jer je Dominick Cruz njihov domaći borac, a Vera je sjajnim potezom utišao gotovo 13 tisuća ljudi u Pechanga Areni. Nešto slično Vera će pokušati učiniti i večeras.

Cory Sandhagen sličan je tip borca kao Dominick Cruz. ‘‘Sandman‘‘ se sjajno kreće, tehnički je besprijekoran u stojci i očekuje se da će marljivo skupljati bodove protiv Vere. ‘‘Chito‘‘ će kao i protiv Cruza strpljivo čekati priliku, a pogodi li čistim udarcem kao protiv Cruza (ili protiv Frankieja Edgara), Sandhagen bi prvi put u karijeri mogao završiti nokautiran.

Naravno da je toga svjestan Cory Sandhagen, ali svjestan je bio i Dominick Cruz, pa je svejedno završio nokautiran. Samo su Henry Cejudo i Marlon Vera uspjeli nokautirati Dominicka Cruza, a kako je Vera to napravio, pogledajte u snimci kompletnog meča između njega i Cruza.

Video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 16:42