UFC

Chookagian je postala vlasnica nesvakidašnjeg rekorda, ali promocija joj ne želi produljiti ugovor

Katlyn Chookagian

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Drugorangirana izazivačica muha kategorije nada se produljenju suradnje s UFC-om

Sinoćnja UFC priredba ponudila je jednu borbu u ženskoj konkurenciji. Katlyn Chookagian (17-4-0, 10-4 UFC) jednoglasnom odlukom slavila je protiv Jennifer Maie. Bio je to meč drugorangirane (Chookagian) i četvrtorangirane (Maia) izazivačice muha kategorije.

Chookagian je pobjedom došla do trećeg uzastopnog slavlja i dojam je kako bi mogla ponovno dogurati do borbe za pojas. Prvakinja Valentina Shevchenko, relativna lako porazila ju je početkom 2020. godine. Chookagian je nakon toga upisala četiri pobjede i jedan poraz. Čvrsto se 33-godišnjakinja drži na drugom mjestu u poretku izazivačica, no na konferenciji za medije nakon sinoćnje pobjede, otkrila je kako njena budućnost u promociji nije sigurna.

''Nisam sigurna po pitanju 'title shota'. Vidjet ćemo. Ovo je bila moja zadnja borba prema ugovoru i stoga mislim kako me UFC prvo treba ponovno potpisati, prije nego počnem razmišljati o napadu na titulu. Trenutno sam u nizu od tri pobjede, protiv borkinja koje su u top 5. Stoga, nadam se da će mi ponuditi novi ugovor. Nisu mi htjeli produljiti ugovor prije ove borbe, a nadam se kako sam im dokazala da pripadam ovdje.''

Jedan od razloga zbog kojeg unutar UFC-a oklijevaju, mogao bi se pronaći u nesvakidašnjem rekordu koji je Chookagian sinoć postavila. Naime, UFC-ova borkinja ostvarila je deset pobjeda unutar promocije, a niti jednom nije slavila prekidom. Nikome prije nje, to nije pošlo za rukom pod okriljem UFC-a. Činjenica je da UFC prije svega traži kvalitetu, ali promocija itekako voli atraktivne borce i borkinje, one koji privlače interes publike. Chookagian ima jako dobre rezultate, ali deset pobjeda odlukom, ne ide joj previše u korist. Ipak, pobjeda nad Maiom, trebala bi joj osigurati novi ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Linker
23. travanj 2024 15:07