UFC

UFC podijelio prve ovogodišnje bonuse: Nisu imali težak posao ovaj put

Calvin Kattar

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sinoćnja priredba unutar UFC-ova Apexa nije ponudila previše uzbuđenja

Sinoćnjom UFC Vegas 46 (UFC on ESPN 32) priredbom, otvorena je 2022. godina, barem kad su UFC-ove priredbe u pitanju. Calvin Kattar i Giga Chikadze pružili su jako dobar meč u sklopu main eventa, no mora se priznati kako nismo gledali pregršt uzbuđenja u ostalim borbama.

Treba uzeti u obzir kako je ova priredba zapravo poslužila kao uvod i svojevrsno zagrijavanje za UFC 270 event koji nas čeka narednog vikenda. Francis Ngannou i Ciryl Gane predvode tu priredbu, a u sunaslovnoj borbi večeri, Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo obračunat će se za pojas prvaka muha kategorije.

No vratimo se ipak na sinoćnju priredbu. Četiri borca kući odlaze bogatiji za 50 tisuća dolara bonusa kojim ih je promocija nagradila. Iznose za najbolje izvedbe večeri dobili su Jake Collier i Viacheslav Borshchev, a mora se priznati kako promocija ovaj put nije imala težak posao po ovom pitanju. Naime, to su jedina dva borca koja su sinoć upisala pobjede prekidom.

Jake Collier, 33-godišnji teškaš iz Missourija, submissionom (RNC-om) u prvoj rundi, savladao je Chasea Shermana. Uhvatio je Collier jedan od Shermanovih kickova i odveo je borbu u parter. Pogađao je Collier ''ground and poundom'', a ubrzo je došao u priliku za submission i objeručke ju je prihvatio. Drugi je ovo bonus za Colliera, u njegovom desetom UFC nastupu.

Viacheslav Borshchev imao je UFC debi za pamćenje. Borac lake kategorije, ugovor s UFC-om, osigurao je u desetom mjesecu protekle godine, preko Contender Seriesa. 30-godišnji Rus nadimka ''Slava Claus'' debitirao je nokautom u prvoj rundi. Dakota Bush nalazio se s druge strane, a presudili su mu udarci u tijelo, točnije u jetru. Borschev je desnicom pogodio u jetru svog protivnika, a odmah je nadovezao i udarac lijevom rukama u rebra protivnika. Bush je završio na podu, a Borschev je zadao još nekoliko snažnih udaraca, prije nego je Herb Dean napokon prekinuo meč. Bio je to ujedno i prvi ovogodišnji prekid unutar UFC-a, a Borschev je upisao debi za pamćenje.

Što se bonusa za najbolju borbu večeri tiče, tu nije bilo apsolutno nikakve dvojbe. Calvin Kattar i Giga Chikadze pružili su pet rundi akcije i sjajnih razmjena. Kattar je slavio jednoglasnom odlukom, a dodatnih 50 tisuća dolara, samo će pojačati nego slavlje. Kattaru je to četvrti bonus za najbolju borbu večeri, a odradio je deset UFC nastupa. Chikadze je prvi put dobio bonus za sudjelovanje u najboljem meču večeri, no triput je nagrađen bonusom za najbolje izdanje. U svakom od posljednja četiri meča, Gruzijac je osvajao bonus. Uistinu atraktivan borac.

Linker
14. travanj 2024 14:30