UFC

Chris Curtis frustriran je Cruzovim i Cormierovim komentarima: ‘Stani ispred mene i dopusti da te tako udarim‘

Chris Curtis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Američki MMA veteran upisao je pobjedu na UFC 297 eventu, ali rijetki su oduševljeni njegovom izvedbom

UFC 297 event ponudio je podosta razočaravajuću večer borbi. Preliminarni dio priredbe već u startu nije zaintrigirao širu publiku, dok ‘‘main card‘‘ jednostavno nije opravdao očekivanja.

Jedna od borbi koja se našla na meti kritičara svakako je ona između Chrisa Curtisa i Marca-Andrea Barriaulta. Curtis je u tom meču slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a iako oba borca uglavnom isporučuju uzbudljive mečeve, ovaj put smo dobili taktičko nadmetanje koje je izazvalo negodovanje publike.

Kritični prema borcima srednje kategorije bili su i komentatori, naročito Dominick Cruz. On je u više navrata isticao kako Curtis odaje dojam kao da sparira, odnosno, ne pokazuje dovoljno natjecateljskog žara. Curtis je uzvratio paljbu gostujući u MMA Houru.

‘‘Svaki put kad se borim, ‘DC‘ (Cormier) i Dominick Cruz ‘pljuju‘ po meni, neovisno o tome što se događa u borbi. Cormier je ovaj put bio blaži nego inače, ali Dominick Cruz govori: ‘On izgleda kao da sparira‘, bla bla bla. Čovječe, Barriault je tvrd tip, obojica smo samo jedanput nokautirani. Nije lako doći do nokauta u takvom meču, jednostavno nije. Pogodio sam ga udarcima kojima sam rušio druge tipove, a on gotovo da nije niti trepnuo. Pogodio sam ga i laktom nekoliko puta, a on je samo nastavio gledati u mene, kao da se ništa nije dogodilo. Čujem Dominicka Cruza kako govori: ‘Ovo je poput sparinga‘, a ljudi se hvataju njegovih komentara. Cruz, stani ispred mene, dopusti da te udarim na isti način pa ćemo vidjeti je li to bio samo sparing.‘‘, započeo je Curtis, a zatim je dodatno pohvalio svog protivnika.

‘‘Marc-Andre Barriault je tenk. Tip je jednom završen. Pogodio sam ga svime osim sudoper, a on je ostao na nogama i nastavio je uzvraćati udarce. Ali zbog Cruzovih glupih komentara, slušam priče kako se radilo o ‘sparing meču‘. Zato borbe inače gledam s isključenim tonom.‘‘, dodao je frustrirani veteran.

Nerijetko borci budu frustrirani načinom na koji komentatori obavljaju posao i takve stvari mogu im stvoriti određene probleme tijekom buduće suradnje. Ipak, borci ne trebaju uzimati k srcu ono što komentatori izgovaraju. Njihov je posao da podijele svoje mišljenje, a Curtis treba ostati fokusiran na svoj posao, odnosno na borbu unutar kaveza.

Linker
19. travanj 2024 13:16