UFC

Kakav preokret Neila Magnyja! Nekoliko sekundi prije kraja meča izvukao se iz ponora i utišao cijelu dvoranu

Neil Magny

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Prije njega je Chris Curtis slavio podijeljenom odlukom sudaca

Najveći favorit na glavnom dijelu večeri bio je upravo Mike Malott protiv Neila Magnyja, čovjeka kojeg se već pomalo moglo nazivati "gatekeeperom" velter kategorije.

Puno je "calf kickova" bacao Kanađanin, po uzoru na Iana Garryja koji je to također radio Magnyju te se vidjela šteta na prednjoj nozi. Amerikanac se dosta teško kretao i bilo je očito da je primio podosta štete te izgubio rundu.

Ipak, Magny je postao nešto aktivniji na početku druge runde. Kretao se prema naprijed, ali Malott je to sjajno iskoristio i upisao rušenje. Nije se dugo zadržao na parteru, već se ustao i uputio još nekoliko razornih udaraca u nogu, a zatim upisao još jedno rušenje. Skoro je Magny uspio i doći u bolju poziciju, ali je na kraju domaći borac završio u "full mountu". Ipak, završnice nije bilo i pred nama je bila posljednja runda.

Jako brzo je Malott upisao još jedno rušenje, ali se protivnik izvukao iz dosta teške situacije i ustao na noge. I to je bilo kratkog vijeka jer je Magny uskoro opet završio u donjoj poziciji. Nastavio je kanadski borac s pritiskom uživajući podršku publike u Torontu, ali onda mu se Magny ustao, srušio ga i počeo s razornim "ground and poundom". Ipak, Malott se izvukao jer je uhvatio polugu na nozi, no opet je završio u lošoj poziciji, Magny je došao na leđa, nastavio s razornim udarcima i 15 sekundi prije kraja upisao ogroman preokret i pobijedio meč!

Gledali smo uistinu sjajnu borbu gdje je sve vodilo ka tome da će Malott upisati laku pobjedu, ali povratak iz ponora Magnyja nikoga nije ostavio ravnodušnim. Malott je i tijekom proglašenja pobjednika ostao ležati na podu u bolovima te je dvorana samo utihnula, a Magny se ovom pobjedom izjednačio na četvrtom mjestu svih vremena po broju pobjeda u UFC-u (22). Fantastičan meč, fantastičan preokret, sve što bi čovjek poželio.

Prije njih, meč su odradili Chris Curtis i Marc-Andre Barriault (srednja kategorija). Barriault je očekivano ušao u ovaj meč iščekivajući veliku podršku domaće publike u meču gdje mu je cilj bio doći na rang ljestvicu kategorije do 84 kilograma.

Sam početak meča nije nam donio previše uzbuđenja te su oba borca bila poprilično rezervirana. Tek smo u drugoj polovici runde vidjeli nekoliko kombinacija, no i dalje je bilo premalo akcije te je najupečatljivije bilo upravo zviždanje publike. Nije ovo bila runda u kojoj smo uživali...

Iduća runda ipak je bila nešto sadržajnija gdje su počeli dosta češće bacati udarce, no i dalje bez nečeg spektakularnog. Domaći borac bio je aktivniji, ali ništa posebno i samo smo se nadali da će početi sijevati kako dolikuje borbi na glavnom dijelu večeri velike priredbe. Curtis je također počeo bacati pokoju kombinaciju, a zatim i krošee te je počeo izgledati bolje kako je runda odmicala, ali zvižduci publike nakon 10 minuta i dalje govore sve što trebate znati.

Zadnja runda uvijek je vrijeme kad se treba dodati gas, a to je pogotovo vrijedilo u ovoj borbi jer niti jedan borac nije uspio pokazati nešto više u odnosu na drugoga. Barriault je podigao tempo te je počeo bacati puno kombinacija s laktovima te je sve izgledalo odlično (u razmjerima ovog meča), no upozorenje je dobio kada je naletio na jedno koljeno i nakratko ostao uzdrman. Zadnjih pola minute gledali smo pravu makljažu gdje su udarci sijevali na sve strane, ali nije bilo prekida te smo čekali vidjeti tko će na kraju ipak kući otići sretniji.

Na kraju je Curtis slavio podijeljenom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 28-29) te uspio opravdati ulogu favorita i upisati 31. pobjedu u karijeri.

Linker
26. travanj 2024 20:22