UFC

Chris Weidman ugovorio svoj sljedeći nastup: ‘All American‘ će u kavez s borcem koji je 20 puta nokautirao suparnike

Chris Weidman vs. Brad Tavares (lijevo)

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia
39-godišnji američki borac srednje kategorije borit će se protiv iskusnog Brazilca i bivšeg prvaka M-1 organizacije

Iako nije upisao pobjedu, Chris Weidman je u osmom mjesecu prošle godine ostvario jedan od najvećih povrataka MMA-u u protekloj kalendarskoj godini. ‘‘All American‘‘ se vratio nakon teškog prijeloma desne noge koji je zadobio u četvrtom mjesecu 2021. godine.

Bila je to jedna od najtežih ozljeda koje smo vidjeli unutar UFC-ovog kaveza, ali Weidman se za nešto više od dvije godine uspio vratiti profesionalnom sportu na najvišoj razini, odnosno, u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji.

Ne samo da se vratio, nego je i odradio pune tri runde s Bradom Tavaresom, borcem koji je poznat po ubojitim ‘‘low kickovima‘‘, što je na koncu osjetio i Weidman u tom meču. Chris je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a Tavares je pogodio čak 41 ‘‘low kick‘‘. To je dovelo do nove ozljede Chrisa Weidmana.

Američki borac srednje kategorije pretrpio je frakturu goljenične kosti lijeve noge. Srećom, radilo se o lakšoj frakturi i Weidman se za nekoliko tjedana mogao vratiti treninzima. Dokaz da je oporavak prošao uspješno, jest vijest o njegovom sljedećem nastupu.

Kako navode relevantni američki izvori, Weidman će se vratiti u kavez 30. ožujka (treći mjesec). Sedam mjeseci nakon poraza od Tavaresa, Chris će kročiti u kavez, a protivnik će mu biti Bruno Silva.

34-godišnji Brazilac trebao bi biti protivnik po mjeri za Weidmana. Silva je unutar UFC-a odradio osam mečeva i ostvario je polovičan uspjeh (4-4). Brazilac je opasan udarač, a dobro je parirao i Alexu Pereiri u meču koji su odradili u trećem mjesecu 2022. godine.

Najveće slabosti Silvine igre leže u hrvačkom i parteraškom segmentu. Sedam poraza u karijeri Silva je upisao ‘‘submissionom‘‘ i Weidman će sigurno pokušati odvesti borbu u parter, što je prije moguće. Treba napomenuti kako je Silva 20 puta u karijeri slavio nokautom, a to dovoljno govori o njegovom udaračkom pedigreu.

Taj meč zapravo će poslužiti i kao dobra provjera trenutnih Weidmanovih mogućnosti. Izgubi li od Silve, bit će to njegov treći uzastopni poraz i znak da je vrijeme za mirovinu ili odlazak iz UFC-a. Porazi li Silvu, mirovina također nije loša opcija, ali nastavak karijere također bi imao smisla.

Linker
27. travanj 2024 08:29