UFC

Najmlađi UFC-ov borac dogovorio je novi nastup! Idućega mjeseca ga čeka nešto iskusniji protivnik

 Raul Rosas Jr. 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Rosas ima tek 19 godina i svo vrijeme ovog svijeta je ispred njega, tako da se može opušteno graditi kao borac

Puno se očekuje od UFC-ove mlade uzdanice, a njegovo ime je Raul Rosas Jr. 19-godišnji Rosas je do sada u UFC-u nastupio tri puta, a ako brojimo i DWCS, onda možemo reći da pod okriljem organizacije ima četiri meča. Službeno je debitirao krajem 2022. godine, i to ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi.

Naravno, nakon takve pobjede, puno se ‘‘hypea‘‘ stvorilo oko ovog borca, a onda je došao i drugi nastup, odnosno poraz od Christiana Rodrigueza u četverom mjesecu prošle godine. Govorilo se nakon toga kako Rosas ima puno ‘‘rupa‘‘ u svojoj igri te da si treba uzeti dosta vremena kako bi napredovao, no on je onda ponovno ugovorio meč u devetom mjesecu. Tom prilikom je nokautom u prvoj rundi slavio protiv Terrencea Mitchella, a sada ima i novi ugovoren nastup!

UFC je ovdje još jednom pokazao odlično uparivanje, a Rosas će se boriti protiv Rickyja Turciosa. Borac je to koji u UFC-u ima sličan put kao on; debitirao je pobjedom, a zatim je već u drugom nastupu poražen. Treći nastup je opet odveo u svoju korist, jedino što u UFC nije došao preko DWCS-a kao Rosas.

Dvije pobjede Turcios ima u UFC-u, a obje je postigao podijeljenom odlukom sudaca. Pogodan je ovo protivnik za Rosasa u ovoj fazi karijere, a vjerujemo da će Rosas prema kladionicama biti solidan favorit.

Rosas ima tek 19 godina i svo vrijeme ovog svijeta je ispred njega, tako da se može opušteno graditi kao borac. Za sada se s njim radi dosta dobar posao, a na njemu je da upisuje pobjede. Rosas i Turcios se bore 24.2. u Mexico Cityju.

Linker
26. travanj 2024 07:14