UFC

Ciryl Gane iznenadio priznanjem: ‘Treniram samo kada se borba službeno najavi, ja sam jako lijen‘

Ciryl Gane 

 JULIEN DE ROSA/AFP/Profimedia
Također je priznao kako od pobjede nad Tuivasom uopće nije trenirao, a krenuo je kada se službeno najavila borba protiv Jonesa

Iako je MMA počeo trenirati s 24 godine, Ciryl Gane se sada sa 32 bori protiv borca kojeg mnogi smatraju najboljim ikad. Osim što će Jonu Jonesu poželjeti dobrodošlicu u tešku kategoriju, Gane je i napao pojas dok ga je držao Francis Ngannou, tako da je jasno o kakvom talentu se radi.

Jedini poraz u karijeri mu je nanio upravo Francis, no to je bila jako bliska borba te se Gane tog poraza ne treba sramiti. Ima Ciryl borilačkog iskustva dok se borio u kickboksu i tajlandskom boksu, no jučer je iznenadio izjavom kako je zapravo jako lijena osoba koja trenira samo kad mora:

‘‘Volim grappling. No nažalost, ja sam jako lijen i to je istina. Jedino treniram kada je borba najavljena, imam puno medijskih obaveza. Također jako puno profesionalnih prilika izvan sporta. Ne možete jednostavno reći ‘ne‘ tim stvarima. Također moram posvetiti vremena i svojoj obitelji i odmoriti se‘‘, rekao je Gane za La Sueur.

‘‘Kada pogledam unazad na svoju karijeru, jedino mi je žao zbog činjenice što sam trenirao samo kada bi borba bila najavljena. Imao sam borbu s Tuivasom pošle godine u devetom mjesecu, a za nju sam jedva trenirao. Nakon toga također nisam trenirao, a počeo sam kada je borba protiv Jona Jonesa najavljena‘‘, dodao je Gane.

Radi li se tu o nekakvom podizanju vlastite cijene ili Gane uistinu na taj način trenira, teško je znati. No, ukoliko uistinu trenira samo kada se borba dogovori, možemo samo zamisliti što bi bilo kada bi stalno radio na sebi i svojim vještinama.

Gane i Jones predvode UFC 285 priredbu koja se održava za otprilike dva tjedna, tako da nam samo ostaje to i pričekati.

Linker
29. travanj 2024 00:39