UFC

Ciryl Gane: 'Ja protiv Ngannoua? Molim vas da to onda bude za pojas, nadam se da razumijete zašto...'

Ciryl Gane
 SEYLLOU / AFP
'Bon Gamin' je u Las Vegasu prokomentirao potencijalni susret s trenutno prvim izazivačem teške kategorije

Ciryl Gane nije jedan od onih boraca koji će se razbacivati prozivkama, a to nam je još jednom i dokazao nakon što je u ranim nedjeljnim satima zaustavio bivšeg UFC-ovog prvaka Juniora Dos Santosa.

Francuski teškaš nadimka 'Bon Gamin' u Las Vegasu je nastavio svoj uspon prema vrhu i protiv legendarnog 'JDS-a' upisao svoju sedmu pobjedu iz isto toliko nastupa.

"Ne želim nikoga (prozivati). Razumijete dobro tko sam ja i da sam spreman za borbu s bilo kime i bilo gdje. Samo želim i dalje nastaviti sa svojim poslom", rekao je Gane nakon nove pobjede.

Sjajnog UFC-ovog teškaša potom se upitalo o potencijalnom susretu s Francisom Ngannouom.

"Ako se UFC odluči za to, onda vas molim da to bude za pojas. Nadam se da razumijete, ipak nas dvojica dolazimo iz iste dvorane i imamo istog trenera", odgovorio je sve uspješniji 30-godišnjak.

Ganea, naravno, ovdje govori o pariškom MMA Factory timu i treneru Fernandu Lopezu koji je prema UFC-u uspješno lansirao i kamerunsko-francuskog nokautera.

Ovo, podsjetimo, nije prvi put da se pokreće ova tema. O borbi Ganea i Ngannoua pričalo se još nekoliko dana uoči Cirylovog okršaja s brazilskim velikanom.

"Naša borba je neizbježna, a ovoj je sport i to je nešto sasvim normalno", govorio je tada Gane usput objasnivši da on i 'Predator' zapravo nisu toliko bliski kao što su neki na prvu mislili.

"Kad sam ja došao u dvoranu, Francis je već otišao u Las Vegas. Vidio sam ga tek nekoliko puta kad se vratio u Pariz i došao trenirati u dvoranu. Ne, mi nismo bliski ni na koji način", dodao je.

Francis Ngannou of Cameroon and France (blue gloves) reacts against Curtis Blaydes of America (red gloves) during the UFC Fight Night at Cadillac Arena in Beijing, China, 24 November 2018.

Talk of Francis Ngannou's demise has been greatly exaggerated. 'The Predator' came into his rematch with Curtis Blaydes in China on Saturday riding a two-fight losing streak where his skill looked remedial at best. But in the main event of UFC Fight Night 141, Ngannou showed off the power that made him famous early on in his career by stopping Blaydes in 44 seconds of the first round. Ngannou smashed Blaydes with a huge overhand right that sent 'Razor' face first to the canvas. Ngannou followed up quickly with additional shots as Blaydes tried to scramble to his feet, but continued to drop with more shots reigning down. Ngannou took Blaydes' back and continued his onslaught, connecting with a left hand that put Blaydes back on the canvas one last time before the referee called a stop to the bout.
CHEN BO / IMAGINECHINA VIA AFP
Francis Ngannou

Linker
22. travanj 2024 09:01