UFC

Ciryl Gane ne skriva svoju veliku želju: ‘Želim se boriti protiv Jona Jonesa, on je idući na redu‘

Ciryl Gane

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni francuski teškaš svjestan je kako ga čeka težak zadatak prije eventualnog meča s Jonesom

Dugo neki UFC-ov teškaš nije impresionirao MMA javnost, kao što je to napravio Ciryl Gane. Zapravo, upravo njegov sljedeći protivnik, Francis Ngannou, bio je podjednako impresivan. Međutim, dok je Ngannou osvajao svojom nadljudskom snagom i brutalnim nokautima, Gane impresionira nevjerojatnim kretnjama, tehnikom i borilačkom inteligencijom.

U osmom mjesecu 2018. godine, Gane je odradio svoj MMA debi. Samo tri pobjede trebale su mu prije potpisa za UFC. Kroz dvije godine nastupanja za najjaču MMA promociju, Gane je upisao čak sedam pobjeda i napad na titulu bio je logičan idući korak. ''Bon Gamin'' zapravo je vlasnik titule privremenog prvaka, no kako bi postao neprikosnovenim prvakom, morat će savladati bivšeg timskog kolegu, Francisa Ngannoua.

Nema sumnje kako Ganea čeka daleko najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Međutim, savlada li Ngannoua, mogao bi ga čekati potencijalno još teži zadatak. Naime, Jon Jones ove godine planira debitirati u teškoj kategoriji te se nada instantnom napadu na titulu. Bivši prvak poluteške kategorije po mnogima je najveći borac u povijesti ovog sporta. Radi se o borcu koji također oduševljava svojom borilačkom inteligencijom, a izuzetno je potkovan u svim segmentima MMA-ja. Ipak, Jones još nije testiran u teškoj kategoriji, a Gane bi mogao biti njegov prvi test. Naravno da se i francuski borac nada takvoj prilici, jer pobjeda, ali i sam meč protiv Jonesa, donosi puno toga.

''Bila bi čast boriti se protiv Jonesa, ukoliko savladam Francisa. Da, želim se boriti protiv Jona Jonesa. On je idući na redu. Puno ljudi već priča o toj borbi, zato što smo mi vjerojatno najsvestraniji borci u ovoj kategoriji te se priča o pravoj tehničkoj borbi. Ako je moguće, odradit ćemo taj meč.'', rekao je Gane na UFC 270 konferenciji za medije, a zatim je dao do znanja kako Ngannoua itekako ozbiljno doživljava.

''Ja sam privremeni prvak, nisam neprikosnoveni prvak. Ja nisam najbolji, niti sam najopakiji tip na svijetu. Danas je to Francis. Ako želim postati najbolji, moram pobijediti Francisa. Ovo nije samo sukob tehnike i snage. On ne posjeduje samo snagu, ima i dobar borilački IQ također. Tehnički je profinjen, ali ja sam tehnički bolji od njega. Posjedujem i ja snagu također.'', objasnio je ''Bon Gamin''.

Ciryl Gane definitivno ima samopouzdanja i puca na visoko. Međutim, dobra je stvar da ne odiše bahatošću i ne podcjenjuje protivnika kao što je Ngannou. Francuz je u svakom meču demonstrirao zrelost i uistinu se pametno borio. Nešto takvo očekuje se i u ranim nedjeljnim satima, no puno toga pitat će se i Francisa Ngannoua.

Jon Jones zasigurno će gledati taj meč i pažljivo će proučavati svoje potencijalne protivnike. Ipak, UFC-ov predsjednik Dana White, dao je naslutiti kako nije siguran da će Jones biti idući izazivač. Naravno da UFC nema ništa protiv toga, no s Jonesom se uistinu nikad ne zna.

Linker
30. travanj 2024 17:33