UFC

Volkanovski poručio Yairu Rodriguezu: ‘Dvije godine bježao si od Zabita, a sada mene prozivaš‘

Alexander Volkanovski

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Prvak perolake kategorije ne može vjerovati da je Meksikanac očekivao napasti titulu

Veliko javno nadmetanje dogodilo se nakon što je Max Holloway otkazao svoj nastup protiv Alexandera Volkanovskog. Gotovo da nema visokorangiranog borca perolake kategorije koji nije htio uskočiti kao zamjena. Od Chan Sung Junga, preko Josha Emmetta, sve do Yaira Rodrigueza i Gige Chikadzea. Prvak Volkanovski odmah je pokazao interes za borbom protiv ''Korejskog Zombija'', dok je neke poput Chikadzea odmah otpisao iz konkurencije.

Na koncu je Chan Sung Jung i dobio priliku od strane promocije, a on i Volkanovski, obračunat će se 09. travnja na UFC 273 priredbi. Sada kada je sve dogovoreno, Volk se može fokusirati na svog protivnika. Međutim, odlučio je borac makedonskih korijena prokomentirati još neke od boraca koji su zahtijevali priliku. Uz Gigu Chikadzea, Volkanovskog je iznenadila činjenica da je Yair Rodriguez također htio uskočiti. Naime, Meksikanac je u posljednjem nastupu poražen od strane Maxa Hollowayja, a prije toga nije nastupao čak dvije godine. Trenutno je treći u poretku izazivača perolake kategorije, no Volkanovski ga ne vidi kao trenutno legitimnog izazivača.

''Jedna stvar koja me iznenađuje i živcira, jeste način na koji se on nosio. Ponašao se kao da nema dileme da on zaslužuje biti sljedeći na redu. Nakon što je shvatio da nije, počeo je psovati i slično. Ja sam se zapitao je li on ozbiljan. Vratimo se malo u prošlost. Samo dvije godine ranije, doslovno je bježao od Zabita Magomedsharipova.'', započeo je prvak prilikom gostovanja u MMA Houru, a zatim je dodao.

''Nisam to tada htio spominjati, ali on me doveo u takvu situaciju. Dakle, bježiš od Zabita, otkazuješ nastupe, USADA te suspendirala. Bio si diva. Možete li zamisliti da je nakon svega toga dobio 'title shot'? A nemojmo zaboraviti, on je izgubio svoj posljednji meč. Uistinu ga ne razumijem. Koliko dugo se nisi borio? Dolaziš nakon poraza i onda si ljut na mene jer te nisam prozvao. Čovječe, to mi je nevjerojatno.'', objasnio je Alexander.

Volkanovski je očito pobornik toga da napad na pojas treba itekako zaslužiti. Istina da Yair Rodriguez ima pobjedu nad Chan Sung Jungom i to spektakularnim nokautom u posljednjoj sekundi meča. Međutim, taj meč dogodio se prije više od tri godine, a Korejac je nakon toga upisao tri pobjede i jedan poraz. U svom posljednjem meču, savladao je Dana Igea.

Što se Zabita Magomedsharipova tiče. Yair Rodriguez dvaput je imao ugovoren meč protiv ruskog borca koji također dugo izbiva iz kaveza i nije poznato kada i hoće li se uistinu vratiti. U oba navrata, Yair je otkazao svoj nastup zbog ozljede. U 12. mjesecu 2020. godine, dogodila se spomenuta suspenzija od strane USADA-e. Meksički borac bio je suspendiran na šest mjeseci jer nije na vrijeme obavijestio USADA-u da neće moći pristupiti dogovorenom testiranju.

Kad se sve zbroji i oduzme, uistinu je nejasno na temelju čega je Yair Rodriguez smatrao da zaslužuje biti zamjena za Maxa Hollowayja.

Linker
25. travanj 2024 07:09