UFC

Ciryl Gane odabrao željenog protivnika: 'Nisam netko tko proziva, ali ta borba ima smisla'

Dos Santos vs. Gane
 screenshot/YouTube
Pobjedom protiv Juniora Dos Santosa, Ciryl Gane postao je sedmi borac teškaške ljestvice izazivača

Na UFC 256 priredbi svoju je najveću pobjedu do sada ostvario Ciryl Gane. Francuski teškaš odradio je vrlo pametnu borbu protiv Juniora Dos Santosa, svjestan kako si poraz ne smije dozvoliti te je slavio prekidom u drugoj rundi. Pobjeda nad velikim imenom dovela je i do velikog skoka na ljestvici te je Gane sad sedmi borac na službenom rankingu kategorije.

Već idućom borbom mogao bi napasti Top 5, a to je pozicija s koje i jedna velika pobjeda može donijeti borbu za titulu. Gledajući na situaciju, postoje neke opcije dobre borbe za njega. No, novinarima MMA Junkieja dobro izgleda borba protiv Jairzinha Rozenstruika, koji se trenutno nalazi na trećem mjestu ljestvice, nakon što je također savladao Dos Santosa.

"Nema više puno momaka iznad mene. Postoje neke već ugovorene borbe, a Rozenstruik nije dio njih, tako da mislim da je on taj tip. Ako mene pitate koga bih želio, meni je svejedno, nisam netko će prozivati. Ja sam na svom putu i namjeravam nastaviti tako", složio se Gane, koji isto tako želi nastupiti što prije, s ciljem da se njegov uspon nastavi. To je naglasio:

"Blizu sam vrhu i osjećam se dobro. Imam svoj cilj, samopouzdan sam i želim se boriti. Mislim kako će to biti u ožujku, a to i želim. Mislim kako me nije lako ugovoriti za Abu Dhabi, ali spreman sam za bilo kada. Sad je vrijeme kad se želim što više boriti jer sam tako blizu vrhu."

Na vrhu teškaške ljestvice nalazi se naravno prvak Stipe Miočić, nakon čega slijede Francis Ngannou, Curtis Blaydes, Jairzinho Rozenstruik, Derrick Lewis, Alistair Overeem, Alexander Volkov te Gane. Volkov i Overeem te Blaydes i Lewis trebali bi se uskoro boriti međusobno, dok će Miočić titulu prvaka braniti protiv Ngannoua.

Linker
26. travanj 2024 15:47