UFC

Neil Magny ugovorio borbu, dolazi na priredbu kod Chimaeva

Neil Magny
 screenshot/YouTube
Neil Magny nije uspio doći do borbe protiv Khamzata Chimaeva, ali će nastupiti na istoj priredbi

Dok je većina boraca izbjegavala i samu spomen eventualnog okršaja s Khamzatom Chimaevim, jedan borac konstantno je izražavao interes okušati se protiv UFC-ovog hit borca. To je Neil Magny, no UFC nije reagirao na njegove prozivke. Chimaevu su ugovorili borbu protiv Leona Edwardsa, a datum iste trenutno je 26. siječnja. Predvodit će ta borba UFC Fight Night 185 priredbu na Fight Islandu, a tamo će se naći i Magny.

Naravno, to neće biti protiv borca kojem se nadao, no protiv matchmakinga kakvog mu je UFC ugovorio uistinu ne možemo reći ništa loše. Naime, čeka ga okršaj protiv Michaela Chiese.

33-godišnji Chiesa (17-4, 10-4 UFC) trenutno se nalazi unutar niza od tri pobjede, a posljednju je ostvario u siječnju protiv Rafaela Dos Anjosa. Niz je započeo prelaskom u velter kategoriju i mora se priznati kako se jako dobro snašao te je dojam da puno više može pružiti ako ne prolazi kroz proces skidanja dodatnih sedam kilograma.

Njegov vršnjak Magny (24-7, 17-6 UFC) također je u nizu od tri pobjede. Sve tri ostvario je u Las Vegasu, od čega posljednje dvije u APEX kompleksu bez publike, a sad je na redu za oprobati se na Fight Islandu, gdje će se priredba održati.

Ova dva borca, osim sličnih trenutnih rezimea su i susjedi na ljestvici izazivača velter kategorije. Magny se nalazi na devetom mjestu, dok je Chiesa plasiran jednu poziciju bolje od njega.

Linker
27. travanj 2024 08:04