UFC

Ciryl Gane reagirao na Ngannouov odlazak iz UFC-a: ‘Vršio je pritisak na njih, no to nije moja briga‘

Ciryl Gane 

 JULIEN DE ROSA/AFP/Profimedia
Ngannou je svoje kredite kod Dane izgubio kada je počeo javno istupati i govoriti kako su borci potplaćeni

Iako je Dana White priznao kako je bila greška osoblja T-Mobile Arene kada su objavili poster za borbu Jona Jonesa i Ciryla Ganea, jedino što je u ovom trenutku bitno jest činjenica da se debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji uistinu događa. Ciryl Gane mu je protivnik te mu sigurno neće biti lagano s njim, a treći mjesec će doći jako brzo.

Osim toga, velika vijest je jučer bila kako Francis Ngannou napušta UFC te će sreću pokušati pronaći negdje drugdje, a Dana je rekao kako je i odbio ugovor koji bi ga učinio najplaćenijim teškašem u povijesti UFC-a. Na sve to je reagirao i Ciryl Gane:

‘‘Ja nisam u njegovoj glavi. Nemam pojma što je njegov plan. Znam da je htio otići, onda je pokušao vršiti pritisak na UFC, Danu Whitea i Huntera Campbella. Na Instagram je stavljao fotografije s drugom organizacijom (PFL), neke stvari oko boksa s Tysonom Furyjem. Možda je htio promjenu, ne znam. Nisam siguran što se tu točno dogodilo, no to nije moja briga‘‘, rekao je Gane jučer na press konferenciji.

Nije tajna da se odnos Ngannoua i UFC-a počeo urušavati kada je Ngannou počeo javno istupati i govoriti o potplaćenosti boraca i činjenici da nemaju zdravstveno osiguranje iako se bave takvim sportom. Nakon toga je uslijedila ozljeda koljena i operacija koja ga je iz kaveza udaljila na duže vrijeme, a jučer je i objavljeno kako Ngannou više nije prvak ni UFC-ov borac.

Gdje će se Ngannou pronaći nakon UFC karijere, saznat ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
20. travanj 2024 01:07