UFC

Trener Francisa Ngannoua: ‘Nasmijavaju me tvrdnje da je Francis uplašen, on se nikog ne boji‘

Eric Nicksick (lijevo) i Francis Ngannou

 Instagram (eric Nicksick)
Eric Nicksick osvrnuo se na neke komentare o odlasku njegovog borca iz UFC-a

UFC-ov predsjednik Dana White jako brzo nakon objave da nisu uspjeli dogovoriti novi ugovor s Francisom Ngannouom počeo je sa stvaranjem narativa da je Ngannou izgubio sportske ambicije, samo kako bi što više umanjio činjenicu da su ostali bez prvaka u teškoj kategoriji.

‘‘Mislim da je Francis trenutno u poziciji gdje ne mora uzimati previše rizika. On smatra da se može boriti sa slabijim protivnicima, ali za više novca. Pustit ćemo ga da to i napravi. Učinili smo sve što smo mogli u pokušajima da se ta borba održi, ali on u svojoj glavi smatra da se nude bolje prilike izvan UFC-a, protiv slabijih protivnika. Imao je priliku boriti se protiv najvećeg borca svih vremena i postati najplaćenijim teškašem u povijesti teške kategorije, ali on misli da će zaraditi veći novac negdje drugdje, protiv nekog tko nije najveći borac svih vremena. Morat ćete Francisu postaviti neka pitanja.‘‘, bile su neke od Whiteovih riječi na konferenciji za medije proteklog vikenda.

Mnogi su primijetili da White time indirektno poručuje da je Ngannou odbio boriti se protiv Jona Jonesa, jer u slučaju da Jones početkom trećeg mjeseca osvoji UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji, White i UFC će ga promovirati javnosti kao najboljeg teškaša svijeta, a Ngannoua će prikazivati kao nekog tko je pobjegao od Jonesa.

Takve tvrdnje zasmetale su Francisovom treneru, Ericu Nicksicku. Glavni trener Xtreme Couture dvorane gostovao je sinoć u MMA Houru i dao je svoj osvrt na stvaranje narativa o bijegu Francisa Ngannoua.

‘‘Jedan od narativa koje sam viđao jest onaj da je Francis uplašen i to me jednostavno nasmijava. Oni (UFC i ostali) govorit će što žele reći i pokušavat će podvaliti narativ onako kako oni to žele. Ali ja sam stopostotno iza svog borca. Borili smo se protiv nadolazećeg teškaša Ciryla Ganea na jednoj nozi, a vi pokušavate reći da je Francis uplašen? On se ne boji nikog.‘‘, rekao je Nicksick.

Ono na što Eric aludira kad govori da su se borili ‘‘na jednoj nozi‘‘ jest podatak da je Ngannou porazio Ganea, iako se borio s teškom ozljedom koljena i čekala ga je operacija u periodu nakon tog meča.

Kad su u pitanju sami pregovori oko novog ugovora, Ngannou se nije dogovorio s UFC-om jer je inzistirao na više slobode i na klauzuli koja mu dopušta boksački meč izvan UFC-a. Francis je mjesecima govorio da mu je dosta UFC-ovog nametanja uvjeta i da želi postati borcem koji će konkretnim potezima potaknuti UFC na promjene. UFC je sve pokušao riješiti što izdašnijom financijskom ponudom, a Ngannou na kraju nije pristao. Time je Francis rekao ‘‘ne‘‘ novcima koje su mu nudili u UFC-u, jer to nije bilo dovoljno da ga nagovore na ostanak.

Da, novac je bitna stavka i Francis Ngannou možda ga zaradi u još većoj količini izvan UFC-a. Bitno je pojasniti da je Francis pokazivao želju za ostankom, ali novac nije mogao biti jedini i ključni razlog za produljenje ugovora. Eric Nicksick pojasnio je što se dogodilo nakon jedne od večera na kojima su pregovarali s UFC-om.

‘‘Sastali smo se s Danom Whiteom i Hunterom Campbellom. Ja, Dana, Hunter i Francis (Ngannou) bili smo na večeri nakon UFC 270 eventa (Ngannou vs. Gane). Bilo nam je odlično i stvari su se kretale u pravom smjeru. Zatim smo ušli u automobil, a Francis me pogledao i rekao mi je: ‘Ako potpišem ovaj ugovor, ako napravim to bez da ishodim ikakvu promjenu, bez da napravim sve one stvari za koje sam rekao da ću napraviti, bit ću samo još jedan od mnogih koji su se prodali. Odbijam biti taj.‘‘‘, pojasnio je Eric riječi svog borca.

Sjajna je vijest da će danas do 19:00h u MMA Houru gostovati i Francis Ngannou osobno, a tada ćemo saznati njegovu kompletnu stranu priče. ‘‘Predator‘‘ možda otkrije i gdje ćemo ga gledati u nastavku karijere, a emisija će se emitirati na YouTube kanalu portala MMA Fighting.

Linker
20. travanj 2024 13:04