UFC

Ciryl Gane upitan o meču protiv Toma Aspinalla: Francuz nije dao konkretan odgovor na to pitanje

Ciryl Gane (lijevo) i Tom Aspinall (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Bon Gamin‘‘ i Tom Aspinall dvojica su teškaša koje mnogi žele vidjeti na suprotnim stranama kaveza

Ogroman teret sinoć je bio na leđima Ciryla Ganea. Jedan od najboljih teškaša na svijetu pred domaćom publikom borio se protiv Moldavca Sergeyja Spivaka, a novi poraz gurnuo bi Ganea daleko od vrha teške kategorije. Upitno je kako bi tekao nastavak Ganeove kategorije u tom slučaju, ali nošen gromoglasnom domaćom publikom, Gane je pružio majstorski nastup.

‘‘Bon Gamin‘‘ je deklasirao Sergeyja Spivaka od prve do posljednje sekunde i potvrdio nam je da ipak zaslužuje svoje drugo mjesto u poretku izazivača unutar teške kategorije. Sergey Spivak ušao je u meč nakon tri uzastopne pobjede, bio je prepun samopouzdanja, ali brzo je spoznao kako Gane ipak ‘‘operira‘‘ na nekoj osjetno višoj razini.

Nakon neuspjelog pokušaja rušenja u prvoj rundi, Spivak je u potpunosti klonuo duhom i tražio je izlaz iz meča. Gane je neprestano pogađao, i drugom polovicom druge runde došao je do pobjede tehničkim nokautom. Neposredno nakon meča, Gane je odradio kraći razgovor s Michaelom Bispingom, a Bisping je razgovor započeo konstatacijom da smo gledali ‘‘perfektno izdanje.‘‘

‘‘Hvala ti jako puno. Jako sam sretan zbog toga i to je bila moja misija zbog svega što se dogodilo u prošlom meču (protiv Jona Jonesa). Znate već kako sam prošao u posljednjem meču. Moja misija bila je pokazati da sam i dalje tu, a sada idemo po pojas.‘‘, odgovorio je Gane.

Sergey Spivak stilski je trebao predstavljati vrlo nezgodan ispit za Ganea. Moldavac je odličan hrvač i u prosjeku upisuje 5 rušenja svakih 15 minuta. To čini s preko 60 posto uspješnosti, a Ganeova najveća mana upravo su hrvanje i vještine u parteru. Spivak ipak nije uspio odvesti borbu u parter, a Gane je pojasnio kako se ovaj put jednostavno držao svoje taktike.

‘‘Dvaput sam izgubio, od Jona Jonesa i Francisa (Ngannoua), ali u tim mečevima nisam se držao svoje taktike. Danas sam se držao taktike i vidjeli ste kakav je rezultat došao.‘‘, ukratko je pojasnio francuski teškaš.

Na tribinama pariške Accor Arene našao se Tom Aspinall, teškaš kojeg već nekoliko godina MMA javnost vidi kao budućnost teške kategorije. On, Gane i Sergei Pavlovich trojica su teškaša od kojih se očekuje da predvode kategoriju u godinama koje slijede, a na upit o potencijalnom meču protiv Aspinalla, Gane nije dao konkretan odgovor.

‘‘Moja misija je uvijek ići prema naprijed, neovisno o protivniku. Nisam uspio doći do pojasa i stoga je moja misija doći do pojasa. To je smjer u kojem planiram ići.‘‘, poruka je Ciryla Ganea.

Dakle, ukoliko će ga pobjeda nad Tomom Aspinallom dovesti u priliku da se bori za pojas, Gane će rado pristati na taj meč. Kad je teška kategorija u pitanju, 12. studenog (11. mjesec) čeka nas meča Jona Jonesa i Stipe Miočića, a Jones u tom meču brani titulu prvaka. Mnoštvo je onih koji pretpostavljaju da će se Jones i Miočić umiroviti nakon tog meča, a tada bi UFC trebao dvojicu kandidata u borbi za titulu. Sergei Pavlovich i Tom Aspinall još uvijek čekaju svoj prvi ‘‘title shot‘‘, a Ciryl Gane također nije odustao od šampionskih ambicija. Zanimljiv period slijedi nam u teškoj kategoriji, a UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ bit će na slatkim mukama.

Linker
01. svibanj 2024 13:33