UFC

Claressa Shields ne odustaje od meča s Amandom Nunes: 'Ako ona dođe u moj svijet, rado ću doći u njen'

Claressa Shields i Dana White
 Claressa Shields/Instagram
Boksačka prvakinja Claressa Shield ne odustaje od ideje o sudaru s UFC-ovom prvakinjom Amadom Nunes ni nakon što joj je Brazilka poručila da ju ne zanimaju boksački mečevi.

Shields je najavila mogući ulazak u MMA i izazvala Nunes, a ideja se svidjela i predsjedniku UFC-a Dani Whiteu koji je priznao prve kontakte s ljudima iz boksačkog svijeta.

Shields je prošlog vikenda stigla u Las Vegas i iz prvih redova gledala kako Nunes brani pojas protiv Germaine de Randemie, a nije ju obeshrabrila ni poruka Brazilke da dođe u njen svijet i da će ju uništiti jiu-jitsuom.

"Znate li što mi je White rekao? Da bi Amanda učinila sve. Ona misli da je GOAT (najveća svih vremena) u MMA-u, a ja sam to u boksu. Bio bi to jedan od najvećih mečeva u povijesti boksa. Mislim da nikad niste vidjeli tako mlade borkinje, u najboljim danima, tako gladne i da toliko ne žele izgubiti. Mislim da bi naša borba bila jedna od onih na kojima fanovi vide pravi vatromet", rekla je Shields.

Nunes je na presici nakon UFC-a 245 rekla da ne želi boksati, ali spremna je na MMA okršaj sa Shields. No, boksačica želi oba meča, najprije boksački, a onda MMA, za koji traži dovoljno vremena da se pripremi.

"Boks je moja strast, voljela bih to odraditi u ringu, ali ja sam fer osoba. Ako ona dođe u moj svijet, ja ću rado doći u njen", poručila je Shields.

Amerikanku prvo čeka obrana pojasa protiv Hrvatice Ivane Habazin 10. siječnja.

"Sredinom ili krajem 2020. možemo dogovoriti boksački meč, a MMA možemo u godini kasnije. Samo trebamo potpisati ugovor, da mi kažu koliko ću vremena imati da se pripremim na ulazak u oktogon. Ne govorim o šest mjeseci ili godini dana, ali dajte mi vrijeme potrebno da bih imala šansu. Mislim da i sad imam šansu, ali ako odemo u parter... Moram to naučiti. Ipak, ja sam olimpijska sportašica, znam da mogu brzo naučiti neki drugi sport, brže nego obični ljudi", rekla je Shields.

Linker
05. svibanj 2024 08:22