UFC

Cody Garbrandt opet je ostao bez protivnika: Julio Arce otkazao je nastup zbog ozljede koljena

Cody Garbrandt

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘No Love‘‘ je dulje od godinu dana bez nastupa, a po treći put zaredom mu protivnik otkazuje

Cody Garbrandt nikako ne uspijeva doći do novog UFC nastupa. 31-godišnji borac bantam kategorije i nekadašnji prvak te kategorije nije se borio od 12. mjeseca 2021. godine. Tada je tehničkim nokautom izgubio od Kai Kara-Francea, a u 2022. godini nije se pojavio u kavezu.

U dva navrata prošle godine imao je ugovorenu borbu protiv Ranija Yahye, ali oba put je taj meč otkazan. Prv put je Yahya otkazao zbog ozljede, a borba je prebačena na početak 10. mjeseca. Ponovno je Yahya morao otkazati nastup zbog ozljede, a UFC je tražio novog protivnika. Potrazi je brzo došao kraj jer se i Garbrandt ozlijedio te je morao otkazati nastup.

UFC mu je novi nastup ugovorio za 4. ožujka (3. mjesec) ove godine i UFC 285 event. Yahya je odbačen kao protivnik, a Julio Arce trebao se obračunati s Codyjem. Nažalost po Codyja, Arce je otkazao borbu zbog ozljede koljena i Garbrandtov nastup ponovno je pod određenim znakom pitanja.

Dobra je stvar što je ipak preostalo podosta vremena za 4. ožujka i UFC ima prostora i vremena za pronaći zamjenskog protivnika. Upravo to će i pokušati učiniti za bivšeg prvaka bantam kategorije, a nadamo se da će Garbrandt ostati dijelom eventa koji predvode Jon Jones i Ciryl Gane.

Cody je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza, a kroz posljednjih šest nastupa upisao je pet poraza. Porazio je samo Raphaela Assuncaa i pobjeda mu je imperativ u sljedećem nastupu. UFC će vjerojatno tražiti nešto ‘‘lakšeg‘‘ protivnika za Codyja kako bi mu pokušali vratiti samopouzdanje.

Garbrandt posjeduje sjajne vještine i fizičke predispozicije, ali uporno ponavlja iste greške iz borbe u borbu i njegovo samopouzdanje dobrano se srozalo. Još uvijek nije prestar za vratiti karijeru na pobjedničke staze, ali ova godina puno toga će odrediti za nastavak njegove karijere.

Linker
26. travanj 2024 23:20