UFC

Max Holloway vraća se na proljeće: Čeka ga Britanac koji ne zna za poraz unutar UFC-a!

Max Holloway

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije branit će svoju poziciju u poretku

Sve je zanimljivije pri vrhu UFC-ove perolake kategorije. Nakon što smo proteklih par godina uglavnom gledali bitke Maxa Hollowayja i Alexandera Volkanovskog, sada napokon imamo nešto više imena koja konkuriraju za sam vrh i čekaju nas neki uzbudljivi mečevi koje dosad nismo imal prilike gledati.

U noći s 11.2 na 12.2. Josh Emmett i Yair Rodriguez borit će se za titulu privremenog prvaka UFC-ove perolake kategorije, ali taj meč odavno je ugovoren. Meč koji je sinoć najavio ESPN-ov Brett Okamoto možda je još i zanimljiviji.

Max Holloway (23-7-0) i Arnold Allen (19-1-0) obračunat će se 15. travnja (4. mjesec) i predvodit će UFC-ov event zakazan za taj datum. Oba borca navodno su verbalno pristala na meč, a čeka se službena potvrda od strane UFC-a. Lokacija tog eventa nije poznato i vjerojatno je to jedan od razloga koji koči službenu objavu.

Arnold Allen trenutno je četvrtorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije i jedna pobjeda dijeli ga od napada na titulu. Britanac je u nizu od devet uzastopnih pobjeda pod okriljem UFC-a i nikad zapravo nije izgubio meč u UFC-u. Posljednji nastup odradio je krajem desetog mjeseca prošle godine, a tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Calvina Kattara koji je ozlijedio koljeno.

Max Holloway i dalje je prvorangirani izazivač u kategoriji, ali u posljednjem nastupu upisao je poraz. Holloway se borio u sedmom mjesecu 2022. godine i uvjerljivom jednoglasnom odlukom izgubio je od Alexandera Volkanovskog. Prije tog poraza, Max je imao dvije pobjede u nizu. Porazio je Calvina Kattara i Yaira Rodrigueza.

Mnogi vide Maxa kao uvjerljivog najboljeg borca u kategoriji nakon prvaka Alexandera Volkanovskog, ali 29-godišnji Arnold Allen sve je bolji, fizički je strašno spreman i bit će ovo fantastičan meč.

Linker
25. travanj 2024 12:51