UFC

Cody Garbrandt se vratio pobjedama! Igrao na sigurno i bez većih problema svladao Trevina Jonesa

Cody Garbrandt 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Cody se odlučio na pomalo ‘‘ziheraški‘‘ nastup, no bitno da je pobjeda upisana i da je gubitnički niz prekinut

Bivši prvak bantam kategorije Cody Garbrandt u posljednje vrijeme nije bio u dobroj situaciji. Nakupio je podosta poraza i loših rezultata, a ‘‘načeo‘‘ ga je T.J. Dillashaw još 2017. kada su stvari za njega krenule nizbrdo. Inače, na noćašnjoj priredbi se trebao boriti protiv Julia Arcea koji je zbog ozljede otkazao nastup, a na ‘‘short notice‘‘ je uletio Trevin Jones. Kako se meč odvijao, pročitajte u ostatku članka:

Prva runda

Krenuo je Cody s udarcima nogom u tijelo i noge Jonesa, koji je bacao poneki ‘‘teep‘‘. Bili su ponešto rezerviraniji u prvoj minuti meča te su uglavnom pogađali pojedinačne udarce gdje je Cody djelovao malo konkretnije. Krenuo je Jones raditi prednjim direktom, no Garbrandt ga je čekao na taj udarac u tijelo kojim je stalno pogađao. Još uvijek su bili malo suzdržani te polovicom runde još nije bilo nekih teških udaraca koji bi ugrozili protivnika. Jones je pokušavao nametnuti svoj ritam što je Cody pravovremeno razbijao i nije to dopuštao. Cody je demonstrirao svoju brzinu svojim fantastičnim ulascima i izlascima s distance, a krajem runde su um fanovi počeli zviždati zbog neaktivnosti.

Druga runda

Jones je ponovno krenuo nametati svoj ritam, no nakon 20 sekundi runde Cody ga je uspio srušiti. Brzo su se vratili na noge, no publika je ponovno negodovala jer uistinu nisu razmijenili toliko udaraca te su bili dosta pasivni. Cody je savršeno tajmirao rušenje te ga je i dobio, zatim se našao gornji u perteru. Jones je imao otvoreni gard većim dijelom, a Garbrandt je uspio uzeti i leđa. Našli su se uz žicu, a Cody je i dalje držao leđa Jonesu. Krajem runde su se razdvojili, a zatim je i Jones pokušao rušiti uz žicu. Garbrandt se uspio obraniti, a tu su završili rundu.

Treća runda

Posljednju su rundu ponovno otvorili nešto rezerviranije, a u prvoj minuti nije bilo nekih posebnih udaraca. Publika ponovno negoduje, a Cody je kružio oko Jonesa te izgleda da je odlučio igrati na sigurno. U rundi se uistinu dugo nije događalo ništa posebno, a onda je Jones pogodio Codyja desnicom što je ovaj itekako osjetio. Garbrandt je inicirao klinč na žici, no Jones ga je iz te pozicije uspio srušiti. U parteru mu nije uspio napraviti gotovo ništa, a u tom je borba bila i gotova.

Pobjedu je Garbrandt odnio jednoglasnom sudačkom odlukom te se konačno vratio pobjedama i prekinuo gubitnički niz.

Linker
24. travanj 2024 05:08