UFC

Colby Covington: ‘Belal Muhammad je rasist i trebat će mu još jedna pobjeda prije napada na titulu‘

Colby Covington (lijevo) i Belal Muhammad (desno)

 Screenshot (youtube, Submission Radio; Ufc)
Sljedeći izazivač za titulu velter kategorije žestoko je kritizirao i optužio Belala Muhammada

Devet pobjeda u posljednjih deset nastupa upisao je Belal Muhammad. Jedan od tih deset mečeva okončan je ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez pobjednika. Bio je to onaj Belalov meč protiv Leona Edwardsa, a do prekida je došlo zbog Leonovog uboda u oko Belala Muhammada. Muhammad nije mogao nastaviti s borbom i došlo je do ‘‘no contesta‘‘.

Zanemarimo li taj meč, Muhammad je u nizu od devet uzastopnih pobjeda, a posljednju je upisao proteklog vikenda na UFC 288 eventu. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Gilberta Burnsa, a tom pobjedom priskrbio si je status izazivača za titulu u velter kategoriji.

Neće Muhammad ipak biti sljedeći izazivač, jer Colby Covington ima prednost nad njim. Morat će Muhammad pričekati da Colby i Leon Edwards odrade svoj meč, a onda će doći Belalov red. Iako je i Dana White potvrdio da će se to dogoditi, Colby Covington smatra da Muhammad ne zaslužuje napasti titulu te da će mu trebati još jedna pobjeda. Colby je za ‘‘Submission Radio‘‘ u svom stilu prokomentirao meč između Belala i Burnsa.

‘‘Dva gubitnika borila su se da saznaju tko je veći luzer. Ništa im nije zagarantirano i svi to znaju. Dana (White) je višestruko puta rekao da sam ja sljedeći i ne znam koliko se puta treba pojasniti kretenima u MMA medijima. Burns i Belal nisu se borili za ništa. Jedina osoba koja je profitirala i nešto dobila jest Ali ‘Abdelasleeze‘ (Abdelaziz, op.a.). On nije ništa imao za izgubiti. Upario je dvojicu svojih tipova i obojica su bez razloga riskirali puno toga. Za što su se borili? Borili su se za doslovno ništa. Čak niti UFC-ove ljude nije bilo briga hoće li se taj meč održati. To nisu tipovi koji će povećati prodaju PPV-a. Radi se o nitkovima.‘‘, započeo je Colby, a potom je optužio Belala Muhammada da je rasist.

‘‘Ako ništa, oni su se pokušavali riješiti tog rasista, ‘Rememember the Racist‘ Belal Muhammad. To je odvratno, čovječe. ‘Bill Lial‘ je rasist. On je rekao da sam ja nešto dobio samo zato jer sam bijelac. Odvratno je to što možeš uperiti prst prema nekome i osuđivati ga na temelju boje kože. To je čisti rasizam, a nitko ništa nije poduzeo, nitko se nije niti ispričao. Užasno je što taj luzer može to govoriti.‘‘, dodao je Covington.

Covington je u nastavku razgovora za Submission Radio pojasnio kako će Belal gotovo sigurno morati odraditi još jedan meč prije eventualnog napada na titulu, jer jednostavno nije dovoljno velika zvijezda kojoj bi UFC dopustio da tako dugo izbiva i čeka napad na titulu. Dodao je Colby da je on svoju priliku zaslužio na temelju brojki koje ostvaruje.

Gledajući samo rezultate, Covington je na omjeru 2-2 u posljednja četiri nastupa. Pobjede je upisao protiv Jorgea Masvidala i Tyrona Woodleyja. Masvidal je odnedavno u mirovini, a Woodley je već neko vrijeme izvan UFC-a. Colby nema niti jednu jedinu pobjedu protiv trenutno rangiranih boraca u velter kategoriji i nije u poziciji govoriti da Belal Muhammad nešto ne zaslužuje.

Linker
25. travanj 2024 02:15