UFC

Colby Covington: Georges St-Pierre bi za mene bio vrlo laka borba

Colby Covington
 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od najboljih velteraša UFC-a uvjeren je kako bi mu borba protiv legende višestruko odgovarala

Iako je Georges St-Pierre već neko vrijeme u mirovini, najuspješniji borac u povijesti UFC-ove velter kategorije i dalje je česta tema. Posebno među borcima koji bi mu, da se nastavio boriti, bili potencijalni protivnici. Svatko od njih je gledao GSP-a, učio od njega te sigurno razmišljao na koji bi način pristupio međusobnoj borbi ako bi se ona dogodila.

Colby Covington je svakako posebna jedinka, no po tom pitanju se ne bi trebao razlikovati od ostatka. Ono po čemu se svakako razlikuje je samopouzdanje, budući da njegova prognoza vlastite borbe protiv St-Pierrea baš i ne djeluje kao prognoza borbe protiv po mnogima najvećeg borca svih vremena.

"Ne mislim da mogu pobijediti Georgesa St-Pierrea. Znam da ga mogu pobijediti. On je većinu boraca bio sposoban srušiti na pod i tamo ih kontrolirati uz ground n' pound. Mene ne bi srušio, moja kondicija je nešto drugačije. Nikad nisam srušen u Octagonu i on ne bi bio prvi koji je u tome uspio", izjavio je Covington u MMA Roasted podcastu, malo ipak u svom stilu sakrivši istinu. Prema službenoj statistica UFC-a, dva puta ga je rušio Dong Hyun Kim, tri puta Rafael Dos Santos te jednom Tyron Woodley. Iako nakon toga nisu uspjeli osigurati kontrolu, činjenica je da je Colby bio srušen.

Ukratko, on se pouzda u svoje hrvanje, što zapravo ima smisla, ako znamo da je veliki broj pobjeda ostvario zahvaljujući upravo tome. Ako ga GSP ne bi srušio, podrazumijeva se da preostaje borba na nogama. A tu vjeruje da je u velikoj prednosti.

"GSP-ove udaračke tehnike su zapravo osnovne, kao i dječjeg vrtića. On baš nema puno trikova. Ima taj jako dobar prednji direkt, no to je nešto što se lako može kontrirati ako imaš dobar rad nogu i krećeš se glavom. Zapravo, mislim da bi zbog toga svega GSP zapravo za mene bio ekstremno laka borba."

Covington je trenutno u neizvjesnoj situaciji po pitanju iduće borbe. Nije se borio od rujna prošle godine, kad je savladao Tyrona Woodleya, a prije toga je posljednji nastup imao u prosincu 2019. godine, kad je odradio spomenutu borbu protiv Usmana, koju je izgubio prekidom u petoj rundi. Nada se borbi za titulu, no Dana White baš ne djeluje kao netko spreman mu to odmah dodijeliti.

Linker
23. travanj 2024 20:33