UFC

Khabib je izuzetno sretan zbog Oliveire: ‘Bila bi sramota da je Chandler uzeo pojas‘

6104645 12.12.2019 Ultimate Fighting Championship (UFC) lightweight titleholder Khabib Nurmagomedov, of Russia, attends a meeting with his fans in Krasnodar, Russia.
Vitaly Timkiv/Sputnik (Photo by Vitaly Timkiv/Sputnik/Sputnik via AFP)
 VITALY TIMKIV Sputnik Via Afp
Svog nasljednika na vrhu UFC-ove lake kategorije prokomentirao je Khabib Nurmagomedov

Šest mjeseci UFC je čekao na novog prvaka lake kategorije. Zapravo, puno manje od toga ako računamo od vremena kad je UFC prihvatio odluku Khabiba Nurmagomedova o umirovljenju te poziciju prvaka upraznio. Njegov nasljednik postao je Charles Oliveira, a borbu kojom se do toga došlo prokomentirao je i sam Khabib, u razgovoru s ruskim novinarom Igorom Lazorinom.

"Charles Oliveira je prvak koji je to itekako zaslužio. Mislim da ima osam pobjeda u nizu i gotovo jednako toliko prekida. Koliko pamtim, samo protiv Tonyja Fergusona je otišao do odluke. Puno prekida, puno rekorda, apsolutno pravi prvak", ponosan je Khabib na to tko ga je naslijedio. No, da se dogodilo suprotno, to mu se nikako ne bi svidjelo.

"Bilo bi sramota da je Chandler postao prvak. Dvije borbe u UFC-u i već da bude prvak? Pokazalo bi se da tu nešto nije u redu. Oliveira je toliko toga prošao, polako napredovao, drago mi je zbog njega", komentar je drugog mogućeg ishoda, koji se njemu nasreću nije dogodio.

Ipak, ako se Khabiba pita, prvak neće dugo držati tu titulu. Vjeruje da će Islam Makhachev iduće godine preuzeti tron, a čak smatra da u tom trenutku to neće napraviti protiv Oliveire. On će u međuvremenu, po Khabibovom mišljenju, izgubiti pojas od drugog borca.

"Kad Islam dođe do prilike napasti titulu, ona više neće biti kod Oliveire. Oliveira bi me trebao dobro poslušati. Respektiram ga, zasluženi je prvak, no kad Islam dođe do vrha, tamo će biti jedan drugi prvak. U mojim očima, bit će to Dustin Poirier", procijenio je.

Makhachev je imao problema s pronalaskom protivnika, tako da je umjesto napada na bolje rangirane uparen s Thiagom Moisesom, borcem koji je u trenutku uparivanje bio izvan rankinga, a sad je 15. izazivač lake kategorije. Tako će Islamov uspon prema vrhu biti malo sporiji, no Khabib je uvjeren da će se tamo naći i dugo vladati. Boljeg mentora za doći do tako nečega teško može imati.

Linker
20. travanj 2024 15:51