UFC

Colby Covington i dalje želi Ultimate Fighter protiv Jorgea Masvidala

Colby Covington

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Nakon neuspješnog drugog pokušaja da savlada Kamarua Usmana, Colby Covington okrenuo se starom znancu

Colby Covington pomirio se s onim što mu slijedi nakon što nije uspio savladati Kamarua Usmana u njihovoj drugoj borbi, održanoj početkom ovog mjeseca na UFC 268 priredbi. Slijedi mu razdoblje u kojem će morati tražiti što zanimljiviju borbu za fanove, uz koju će interes za njegove nastupe ostati jednako jak.

Tu jedna borba odmah dolazi u prvi plan, a naravno da je tog svjestan i on sam. Riječ je o borbi protiv njegovog bivšeg timskog kolege i prijatelja, Jorgea Masvidala. Nešto o tome i kako bi se isto moglo provesti Colby je rekao u emisiji gdje je već redovni gost, Submission Radiju.

"Taj se tip ne želi boriti protiv mene. Izgubit će sav ulični kredibilitet ovako ili onako. Ako se bori protiv mene, gubi ga. Ako se ne bori, izgubit će ga još žešće. Znam da se taj tip ne želi boriti protiv mene. Pokušava me izbjegavati na svakom uglu, u svakom koraku. Što mogu reći ili što napraviti? Želim odraditi dobar posao za UFC. A on će biti satjeran u kut, morat će prihvatiti borbu. Ima mi smisla da to bude na Ultimate Fighteru, idemo oživjeti taj show. Dosadan je u posljednje vrijeme, nema više onog stupnja zabave koji treba ponuditi. Vratimo to nazad", rekao je Colby.

Nitko ne sumnja kako bi takva sezona showa bila gledana, ali tu se također pojavljuje jedan problem. UFC je jasan oko namjera da show u prvi plan stavlja borce. S takva dva trenera borci bi automatski postali minorni i time bi show izgubio na svojoj glavnoj premisi. No, ponovno, tu je gledanost i ljudi bi svejedno vidjeli njihove borbe. Je li ovakva verzija ipak pravo rješenje za iduću sezonu?

Prošlogodišnji pokušaj organiziranja trenerskih pozicija u Ultimate Fighteru propao je nakon što je Masvidal dogovorio drugu borbu protiv Kamarua Usmana.

"To je borba koja se mora dogoditi jer on nije prestao pričati. Ja sam kukavica? Ja sam slomljen? Ja sam ovo ili ono? Ne, ti si kujica! Ja sam kralj Miamija. Svi znaju da ja upravljam ovim ulicama i da je grad moj. Okupirao sam ovaj teritorij i nitko ne može reći išta drugačije. On to zna. Dakle, ili se pojavi ili zašuti i pusti prave ljude da odrađuju posao. Ja ću i dalje biti tu. Stavi taj BMF pojas na crtu. Svi znaju tko je najopakiji tip ovog sporta. To je Colby Chaos Covington. Možemo rasprodati American Airlines Arenu u sekundi. Ili možemo odraditi u BB&T centru. Prebit ću ga u obje dvorane", najavio je ponovno vrlo lako razljućeni Colby u svom stilu.

Nema nikakve sumnje da bi borba bila hit, UFC je vjerojatno zainteresiran za istu, neovisno o Ultimate Fighteru. Čini se da je uistinu jedino Masvidal upitan.

Jorge je inače za prosinac imao dogovoreno rješavanje jednih drugih razmirica, onih s Leonom Edwardson. No, otkazao je tu borbu zbog ozljede.

Linker
19. travanj 2024 12:25