UFC

Jorge Masvidal o Colbyju Covingtonu: ‘Usman ga je prebio tako jako da se pretvorio u dobričinu‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Espn)
Šestorangirani izazivač velter kategorije dotaknuo se prozivki od strane bivšeg cimera i prijatelja

Nismo navikli da Jorge Masvidal otkazuje mečeve, no nažalost, to se dogodilo po pitanju njegovog obračuna s Leonom Edwards. Dvojica UFC-ovih velteraša trebali su se obračunati 11. prosinca u sklopu UFC 269 priredbe, no ''Gamebred'' je nastup otkazao zbog ozljede. Ipak, Masvidal nije htio dati više informacija o prirodi same ozljede.

''Bila je to dobra ozljeda. Dobro sam se ozlijedio. Mislim da nikada nisam potpisao ugovor, a zatim otkazao meč. Ovo je prvi put otkako sam u UFC-u. Ne želim pričati o prirodi ozljede. Trebao bi se oporaviti za pet do šest tjedana. Znate zašto nikad ne dajem informacije o svojim ozljedama? Zašto bih nekome davao informacije o sebi.'', rekao je Jorge prilikom gostovanja u MMA Houru.

Inače, Leon Edwards rekao je kako ne planira čekati Masvidala, nego sada isključivo želi borbu protiv Usmana ,za pojas prvaka u velter kategoriji. Jorge Masvidal rado bi premjestio meč protiv Edwardsa na drugi datum, no razumije i stav Britanca.

''Rekao sam UFC-u da možemo pogurati meč na neki drugi datum. Sve je do Leona, no sudeći po njegovoj inicijalnoj reakciji, on ne želi čekati. Ja ga ne krivim. Ako on ima opciju boriti se za pojas ili čekati mene dva mjeseca, ne znam što on želi i nije me je**no briga. Ako želi čekati do veljače ili ožujka, mogu mu odrubiti glavu pred cijelim svijetom. Srest ćemo se jednom.'', objasnio je ''Gamebred''.

Ukoliko Edwards uistinu ostane pri svom stavu te ne prihvati neki drugi datum, Jorge već ima u planu idućeg protivnika. Radi se o njegovom bivšem cimeru i ponajboljem prijatelju Colbyju Covingtonu. Puno je animoziteta između nekadašnjih prijatelja, a svi bismo rado svjedočili njihovom obračunu unutar kaveza.

''Ako Edwards kaže ne, onda prelazimo na kujicu Colbyja. Pričamo o najvećoj kukavici u sportu, u svim kategorijama, zapravo u svim sportovima. On je kralj kukavičluka. Ne može se kontrolirati od bivanja kukavicom i stoga bih volio razbiti njegovu facu i dobiti lijepu nagradu za to. Međutim, prvo sam potpisao ugovor za borbu protiv Leona i htio bih prvo to odraditi, a onda ću se pobrinuti za ovog fragilnog tipa (Covingtona). On sada mijenja svoj narativ i postaje dobar tip i ostala sranja. Usman ga je prebio tako jako da se pretvorio u dobričinu. Kvragu, kakav preokret. Ta je**na kukavica.'', rekao je ''Gamebred''.

Inače, postoje određene špekulacije kako bi Covington i Masvidal zapravo mogli biti treneri u idućoj sezoni The Ultimate Fightera. Nema sumnje kako bi takva sezona privukla velik interes MMA fanova, no Masvidal tvrdi kako bi ga UFC morao dobro platiti za takvo nešto. Naime, Jorge ima iskustva s televizijskim emisijama. Sudjelovao je u realityju ''Exatlon Estados Unidos'', a televizijski nastupi poprilično ga frustriraju i psihički umaraju.

''Bez novca u svom džepu, ne radim ništa od toga. Sudjelovao sam u TV emisijama neko vrijeme, u realityjima i slično. Znam što sve to podrazumijeva, a za mene je to teže nego biti u dvorani. Konstantno mi govore 'Možeš li ponoviti ovo? Možeš li jesti ovako?', a ja sam si mislim da mi daju malo je**nog mira. Morat ću dobiti lijepu, zgodnu nagradu ako ću odraditi to sranje. Šest tjedana? Morate platiti da biste gledali ljude kako treniraju s 'Gamebredom'. Ako ne želite, pustite me da budem kod kuće i treniram.''. objasnio je Masvidal kojeg bi u kavezu trebali gledati u drugom ili trećem mjesecu iduće godine.

Linker
20. travanj 2024 08:05