UFC

Colby Covington i Dustin Poirier verbalno dogovorili borbu!

Dustin Poirier, Colby Covington

 Screenshot(youtube, Ufc)
Colby se izgleda Dustinu uspio uvući u glavu

Dvostruki izazivač za UFC pojas u lakoj kategoriji Dustin Poirier verbalno je pristao na borbu protiv dvostrukog izazivača za pojas u velter kategoriji. Colby je dva puta poražen od Usmana u borbama za pojas, a u posljednjoj borbi totalno je izdominirao Jorgea Masvidala. Dustin Poirier je u posljednjih 11 borbi poražen samo u borbama za pojas, prvo protiv Khabiba Nurmagomedova 2019. godine, a zatim protiv Charlesa Oliveire krajem prošle godine.

Poirier je prvotno dogovarao nastup protiv Natea Diaza, ali izgleda kako je to sve ostalo samo na tome. Covingtonov "trash talk" za Poiriera se ubrzo pretvorio u nešto neprijateljsko i osobno; u jednom navratu Colby se u intervjuu za Submission Radio čak okomio i na Poirierovu kćer.

Iako se nagađalo da bi Poirier htio odraditi još jednu borbu protiv Oliveire, izgleda da mu je sada fokus u potpunosti preoteo bivši dvoranski kolega Colby Covington. Colby je majstor "trash talk-a" i već se mnogima uspio uvući u glavu svojim uvredama na osobnoj razini. To ga je nedavno koštalo izbijenog zuba i potresa mozga kada ga je Masvidal dočekao ispred restorana i u svom gangsterskom stilu natjerao da plati za sve uvrede koje je uputio na njegov račun. Colby ga je nakon toga tužio za fizičke ozljede i za razbijeni Rolex, te tražio zabranu prilaska. Mnogi su kritizirali Masvidala zbog nesportskog poteza jer je imao priliku u pet rundi kazniti Colbyja, no sportski dio i osobni dio priče se ponekada ne mogu riješiti samo sportskim putem, što je Masvidal ovime i pokazao.

Linker
26. travanj 2024 14:40