UFC

Colby Covington: ‘Khabib i Makhachev trebaju začepiti, našli su se na pravom mjestu u pravo vrijeme‘

Colby Covington (lijevo) i Khabib Nurmagomedov (desno)

Ponajbolji UFC-ov velteraš smatra da su dvojica Dagestanaca imali sreće jer su im protivnici stilski odgovarali

Gotovo godinu dana Colby Covington se apsolutno pritajio. Nije nastupao, nije davao izjave za medije i nije prozivao ostale borce putem društvenih mreža. Donekle ga je utišao i Jorge Masvidal onim napadom ispred restorana u Miamiju, a Colby i Masvidal još uvijek vode sudski proces zbog tog incidenta.

Iznenada se Colby pojavio proteklog vikenda u Londonu i to na službenom vaganju. UFC ga je odabrao kao službenu zamjenu u slučaju da Usman ili Edwards otkažu svoj nastup u glavnoj borbi večeri, a nitko osim UFC-ovih čelnika i samog Colbyja nije znao za to, sve do samog vaganja. Colby se uspješno izvagao, ali nije bilo potrebe da nastupi, jer Usman i Edwards nisu otkazali svoje nastupe.

Covington je prihvaćanjem uloge zamjenskog borca pridobio još veće poštovanje Dane Whitea i bit će nagrađen napadom na titulu koju drži Leon Edwards. Covington i Edwards trebali bi se boriti nekad tijekom ljeta, a Colby je brzo pridobio ogromnu pažnju javnosti svojim povratkom na veliku scenu. Pregršt intervjua i prozivki odradio je Covington proteklih par dana, a njegovoj tapeti našao se i umirovljeni Khabib Nurmagomedov.

‘‘Chaos‘‘ je u razgvoru za My MMA News odlučio prokomentirati zašto Khabib Nurmagomedov nikada nije prešao u velter kategoriju, iako se često silno mučio sa skidanjem kilaže za laku kategoriju i svojim fizičkim gabaritima nije zaostajao za velterašima.

‘‘On nikada nije došao u velter kategoriju, zbog ovog čovjeka ovdje.‘‘, rekao je Colby, aludirajući da ga je Khabib izbjegavao, a zatim je nastavio.

‘‘On se ne želi boriti protiv mene. Znao je da postoji tip koji je stilski jako loš za njega, tip koji je daleko svestraniji, može obraniti njegove pokušaje rušenja, mogu mu se unositi u lice i udarati ga, a ne bih se niti kondicijski slomio pod njegovim pritiskom. To je sve ono što ja radim najbolje. On i Makhachev trebaju začepiti. Jaki su na riječima, ali ne i na djelima kao što sam ja.‘‘, rekao je Colby Covington.

Mora se priznati da meč između Khabiba i Colbyja stilski djeluje više nego zanimljivo. Covington je fantastičan hrvač, odlično kondicijski pripremljen, a vrlo dobro je potkovan i u stojci. Kako bi Khabib implementirao svoj stil protiv tako dobrog hrvača, teško je reći. Ako se Colbyja pita, Dagestanci nemaju šanse protiv njegov američkog stila hrvanja.

‘‘Oni su se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme. Borili su se protiv tipova koji nemaju hrvačku podlogu. Da su se borili protiv američkog hrvača, nekog tko je na olimpijskoj razini, bili bi uništeni. Meč ne bi bio kompetitivan. Američko hrvanje daleko je bolje, revolucionarnije i radi se o stilu koji bolje odgovara UFC-u (MMA-u, op.a.). Oni su samo iskoristili pravu priliku i našli su se tu u pravo vrijeme dok su im protivnici stilski odgovarali.‘‘, dodao je Colby.

Donekle je i istina da Khabib Nurmagomedov za protivnike nije imao elitne hrvače kao što su npr. neki velteraši poput Colbyja Covingtona, Kamarua Usmana ili Khamzata Chimaeva. Istina je međutim i da se višestruko puta sumnjalo u Khabiba, ali svaki put nam je dokazao da svoj stil igre može nametnuti bilo kome. Njegova najveća snaga nije ležala u njegovim elitnim vještinama, nego u njegovom nevjerojatnoj mentalnoj snazi.

Linker
16. travanj 2024 17:43