UFC

Jorge Masvidal gostovao je kod Rogana: ‘Ubit ću Colbyja Covingtona, ali legalno unutar kaveza‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Powerfuljre)
‘‘Gamebred‘‘ je silno motiviran za odraditi revanš protiv svog najvećeg rivala

Rivalstvo Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona jedno je od najinteresantnijih UFC rivalstava kroz posljednjih nekoliko godina. Cjelokupni razvoj njihovog rivalstva zapravo je jedna vrlo zanimljiva priča.

Covington i Masvidal nekoć su bili cimeri i najbolji prijatelji. Dvojica nerazdvojnih boraca zajednički su gradili svoj put ka vrhu i gurali su jedan drugog ka tome da postanu najbolje verzije samih sebe. Međutim, negdje je puklo i stvorio se ogroman animozitet između njih.

Kulminacija se dogodila u trećem mjesecu prošle godine. Colby Covington porazio je Jorgea Masvidala jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi dominantne predstave, a Masvidal je 15-ak dana kasnije napao Covingtona na ulicama Miamija i zadao mu je nekoliko udaraca u glavu. Borci su završili na sudu zbog tog incidenta, a još uvijek nije poznato kakvu će kaznu snositi Masvidal.

‘‘Gamebreda‘‘ čeka povratak u kavez 9. travnja (četvrti mjesec) na UFC 287 eventu, a protivnik će mu biti Gilbert Burns. Ususret nadolazećem meču, Jorge Masvidal gostovao je u podcastu kod Joea Rogana, ali jedna od najinteresantnijih tema doticala se Masvidalovog odnosa s Colbyjem Covingtonom.

‘‘Što se dogodilo između tebe i Colbyja?‘‘, direktno je pitao Joe Rogan, a Masvidal je dao podulje objašnjenje.

‘‘On je kujica i pokazao je svoje pravo lice zbog novca i PPV-a (‘Pay-per-view‘). Pričao je o mojoj djeci i mojoj o obitelji kako bi prodao što više PPV-a. Ja sam već bio etablirani profesionalni borac kad je on došao u American Top Team. Imao sam stan u kojem sam stanovao, a Colbyja je cura izbacila iz stana jer je prenosio herpes i slične gluposti na nju. Mrtav sam ozbiljan. Nije znao gdje bi živio nakon toga i pitao me može li ostati neko vrijeme na mom kauču. Primio sam ga u stan i krenulo je naše zajedničko putovanje. Zajedno smo trenirali, igrali poker i sve ostalo. Doslovno sam ga prehranjivao godinu dana jer on nije imao posao, a oporavljao se od loma šake. Sve je dokumentirano i postoji video na YouTubeu u kojem on govori: ‘Jorge Masvidal moj je najbolji prijatelj i da nema Jorgea, ja ne bih niti bio ovdje‘. Ja sam tada bio u lakoj kategoriji, a potom sam prešao u velter. Ubrzo sam počeo krasti pažnju, odnosno nisam krao pažnju, nego sam pridobio sve više interesa. On (Colby) se nakon toga pretvorio u nešto ružno. Sve što sam učinio za njega, pokušao je okrenuti protiv mene, posebno moju situaciju s mojom djecom. Zna kakav odnos imam sa svojom djecom i pokušao je to iskoristiti protiv mene.‘‘, pojašnjavao je Jorge, a zatim je istaknuo kako je odmah prepoznao o kakvoj se osobi radi.

‘‘Još prije svega toga, ja sam znao da on nije dobra osoba. Ovo je situacija nakon koje sam raskrstio s njim. Moj trener za stojku (Paulino Hernandez) trenirao ga je od amaterske karijere sve do njegove borbe protiv Rafaela dos Anjosa, a dogovorili su se rukovanjem i Colby mu je obećao pet posto svog honorara od svake borbe. Neovisno koliko Colby zaradi, pet posto je trebao davati, jer toliko smo Hernandeza plaćali Yoel Romero i ja. Svi tipovi koje je trenirao plaćali su ga toliko. On je konstantno dostupan i dat će vam svoje kompletno znanje. Rukovali su se, a čim je Colby počeo zarađivati veći novac, prestao je plaćati mog trenera. Još od tada želim mu odgristi grkljan. Trener mi je govorio da ne moram to činiti, da pričekam borbu i da ću onda to učiniti za obojicu. Nisam ga porazio prošli put, ali prije nego završim svoju karijeru, ubit ću Colbyja Covingtona. Ali u kavezu, legalno!‘‘, dodao je Masvidal.

Nakon što je naglasio da će ‘‘legalno‘‘ ubiti Colbyja Covingtona, Joe Rogan preusmjerio je razgovor na situaciju koja se dogodila ispred restorana u Miamiju. Kao što je ranije navedeno, Masvidal je tada ispred jednog restorana u Miamiju napao Colbyja Covingtona, zadao mu je nekoliko udaraca šakom u glavu, a Covington je završio s polomljenim zubom i oštećenim ručnim satom marke Rolex. Još uvijek traje pravna bitka između Colbyja i Masvidala zbog tog incidenta, a Rogan je zatražio ponešto detalja od Masvidala.

‘‘Navodno se puno toga dogodilo. Govore puno toga, ali sve je to ‘navodno‘. Ne znam o čemu pričaju.‘‘, rekao je Masvidal koji očito ne želi (ili ne smije) pričati o tom slučaju dok je u tijeku sudski proces. No, Jorge je nastavio svoju priču u smjeru koji mu je dozvoljen.

‘‘Ali legalno, unutar UFC-ovog kaveza, uzet ću mu dušu. Teško je izgubiti od takvog govnara. Znate, ako se zbližite s nekim i odlučite se otvoriti nekome, a zatim ta osoba iskoristi to protiv vas jer ste se razišli, onda to govori o karakteru i ta osoba je govnar. Zato se nitko ne petlja s njim. Jon Jones ga ne podnosi jer je i on prošao kroz nešto slično s njim.‘‘, rekao je Jorge.

Rogan je zatim spomenuo Colbyjevu pobjedu protiv Demiana Maie i govor koji je uslijedio neposredno nakon borbe. Covington je tada izvrijeđao Brazilce kao naciju, a nakon tog govora njegova popularnost drastično je skočila. Općepoznata je priča koja govori da su čelnici UFC-a planirali otpustiti Colbyja jer nije bio dovoljno atraktivan borac, ali nakon govora u Brazilu, Colbyjeva popularnost drastično je skočila. Rogan je istaknuo da se radi u neku ruku o genijalnom potezu jer je time privukao pažnju. Masvidal se nije složio.

‘‘Privukao je pažnju na negativan način. Mislim da se trebao više posvetiti pobjeđivanju drugih boraca i razvijanju svojih vještina, a on se posvetio Twitteru pokušavajući kopirati ostale ‘zlikovce‘. On će pogledati što je Conor (McGregor) danas napravio i onda će napraviti isto to, ali na jeftiniji i usraniji način. Budi ono što jesi. Razvaljuj sve ostale tipove i govori ono što želiš reći. Isplatit će ti se. Meni je trebalo neko vrijeme da dođem do ovoga. Morao sam nokautirati mnogobrojne tipove, bivše prvake, ali ne moraš se prodati za pišljivi dolar.‘‘

Do kraja razgovora, Masvidal je istaknuo kako nije pružio svoje najbolje izdanje u meču protiv Colbyja i da je siguran kako može ‘‘uzeti Colbyjevu‘‘ dušu ako pruži svoje najbolje izdanje. Silno je Masvidal motiviran za odraditi revanš protiv Covingtona, ali pitanje je hoće li doći do toga. Colbyja vjerojatno čeka napad na titulu kasnije ove godine, a Masvidal je trenutno u nizu od tri uzastopna poraza i pobjeda nad Gilbertom Burnsom imperativ je za Masvidala, ako želi ostati pri vrhu velter kategorije.

Linker
20. travanj 2024 12:32