UFC

Colby Covington kuje velike planove: ‘Nakon Edwardsa, želim Makhacheva, on jedva pobjeđuje patuljke!‘

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Jako dugo čekamo novi nastup Covingtona koji nije nastupio još od trećeg mjeseca prošle godine

Sljedeća UFC-ova borba za naslov prvaka u velter kategoriji konačno je službena. Colby Covington ispunit će svoju želju te će napasti pojas protiv prvaka Leona Edwardsa, što mu je obećano čim je Edwards uspješno obranio titulu u svojoj trilogiji protiv Kamarua Usmana na UFC-u 286 u ožujku.

Covington, prema navodima, prvo planira postati prvak, a zatim stati na crtu prvaku lake kategorije, Islamu Makhachevu. Prvi izazivač nakon toga, Belal Muhammad, uopće ga ne zanima.

“Ima puno velikih borbi nakon što postanem prvak u prosincu. Conor (McGregor) je uvijek na vidiku ako se želi vratiti. Mislim da se neće htjeti boriti kad vidi nastup koji sam izveo. Ne želi se osramotiti pred svijetom. Učinio je sjajne stvari – nepredvidivo. Mogao je učiniti sve u bilo kojem trenutku. On je opasan tip, ali kad vidi što ću napraviti Edwardsu, neće se htjeti boriti sa mnom", započeo je, a onda opleo po prvaku lake kategorije, Makhachevu.

“Evo tog malog Mongoloida. Malo je pričao i govorio da se želi boriti u pravoj muškoj diviziji jer je u težinskoj kategoriji ‘malih boraca‘, a ja govorim o Islamu Makhachevu. Bori se s malim patuljcima i jedva ih pobjeđuje. Mislim, podijeljene odluke, podijeljeni remi – to je jednostavno jadno.”

Ipak, prvo je na meniju Edwards, a "Chaos" je sretan što napokon dobiva priliku boriti se s njim.

"To je sjajan meč, volim se boriti s kontrašima. Postoji razlog zašto odgađa ovaj meč, on zna da je to najteža stilska borba za njega, a za mene je to samo još jedna borba, još jedan veliki PPV ‘main event‘. Ne sjećam se kad sam se posljednji put borio u preliminarnoj borbi od 3 runde kao neki od ovih drugih propalica koje prozivaju moje ime. Moje predviđanje je potpuna dominacija, samo od prve sekunde pa dokle izdrži. Neće imati ni tračak nade u ovoj borbi. Želim izaći tamo i stvarno dati primjer da se on neće htjeti boriti sa mnom u revanšu", zaključio je.

Linker
15. svibanj 2024 05:21