UFC

Colby Covington o Edwardsu: ‘Savršeno mi stilski odgovara, u potpunosti ću ga izdominirati!‘

Colby Covington

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Leon Edwards je sada pred novim izazovom nakon što je porazio Kamarua Usmana

Sljedeća UFC-ova borba za naslov prvaka u velter kategoriji konačno je službena. Colby Covington ispunit će svoju želju te će napasti pojas protiv prvaka Leona Edwardsa, što mu je obećano čim je Edwards uspješno obranio titulu u svojoj trilogiji protiv Kamarua Usmana na UFC-u 286 u ožujku. Predsjednik UFC-a Dana White najavio je u srijedu navečer da će borba predvoditi UFC 296 u T-Mobile Arene 16. prosinca.

Nakon što je izgubio samo od bivšeg prvaka Usmana u velter kategoriji u borbama za naslov, Covington nije mogao biti više uzbuđen što će se konačno uhvatiti u koštac s "Rockyjem".

"To je sjajan meč, volim se boriti s kontrašima. Postoji razlog zašto odgađa ovaj meč, on zna da je to najteža stilska borba za njega, a za mene je to samo još jedna borba, još jedan veliki PPV ‘main event‘. Ne sjećam se kad sam se posljednji put borio u preliminarnoj borbi od 3 runde kao neki od ovih drugih propalica koje prozivaju moje ime", započeo je, a onda istaknuo svoju prednost u ovoj borbi.

“Mislim da je to sjajna stilska borba, kontraš na kontraša i mislim da on ne može pratiti moju svestranost. On će cijelo vrijeme nagađati, hoću li ga srušiti ili napasti na nogama? Nosilac sam crnog pojasa pod vodstvom senseija (Daniela) Valverdea, moje vještine završavanja su briljantne i dolazim ugasiti ovog tipa. Neće izdržati 25 minuta."

Edwards će biti Covingtonova prva borba otkako je bivši privremeni prvak pobijedio ljutog rivala Jorgea Masvidala jednoglasnom odlukom sudaca u ožujku 2022. Unatoč pauzi, Covington je samouvjeren kao i uvijek i predviđa jednosmjernu borbu protiv Edwardsa.

"Moje predviđanje je potpuna dominacija, samo od prve sekunde pa dokle izdrži. Neće imati ni tračak nade u ovoj borbi. Želim izaći tamo i stvarno dati primjer da se on neće htjeti boriti sa mnom u revanšu. Vjerojatno će se htjeti povući ili se boriti s nekim drugim za koje zna da ima šanse protiv njih, u potpunosti ću ga izdominirati”, zaključio je.

Linker
18. srpanj 2024 15:40