UFC

Colby Covington ne može dočekati meč protiv Usmana: ‘Osjećam se kao malo dijete prije Božića‘

Colby Covington
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Izazivač za titulu u velter kategoriji dugo je iščekivao revanš protiv aktualnog prvaka

''Fight Week'' uoči velike UFC 268 priredbe započeo je. U noći sa subote na nedjelju gledat ćemo spektakularnu priredbu u njujorškom Madison Square Gardenu, a sve će predvoditi borba između Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana. Dvojica najboljih velteraša na svijetu, u prosincu 2019. godine pružili su nam sjajan meč, a gotovo dvije godine kasnije odradit će i revanš.

Usman je u prvoj borbi slavio nokautom u petoj rundi, no Covington mu je pružio najteži test u dosadašnjoj UFC karijeri. Savladao je ''Chaos'' samo Tyrona Woodleyja nakon poraza od Usmana, no unatoč tome, ovo je revanš koji svi želimo gledati i rijetko tko smatra da ga Covington ne zaslužuje. 33-godišnji Amerikanac iznimno je uzbuđen pred novu priliku za postati prvakom UFC-ove velter kategorije.

''Čovječe, osjećam se kao malo dijete prije Božića. Tako sam uzbuđen jer sam konačno dobio ono za što sam molio te ono što sam i zaslužio. Puno je ljudi koji žele reći kako naš prvi meč nije bio kompetitivan. Dobio sam nekoliko rundi. On je nekoliko puta morao tražiti timeout. Udario sam ga u jetru, a oni su to označili kao udarac u međunožje. Uzdrmao sam ga high kickom, a on je odglumio ubod u desno oko, iako sam okrznuo njegovo lijevo oko. Dakle, znamo da je užasan glumac.'', prisjetio se ''Chaos prvog meča u razgovoru za TMZ Sports.

Inače, Usman je bio puno aktivniji borac nakon prve borbe protiv Colbyja. Nigerijac je odradio tri meča poslije pobjede nad Covingtonom. Dvaput je savladao Jorgea Masvidala te jednom Gilberta Burnsa. Ususret borbi s timskim kolegom Burnsom, Usman je promijenio dvoranu i kamp u kojemu se priprema. Prešao je Kamaru kod Trevora Wittmana, a napretkom u stojci oduševio je mnoge. Colby Covington također je promijenio dvoranu. U American Top Team više nije dobrodošao, a sada trenira u MMA Masters dvorani. ''Chaos'' naglašava kako ga raduje činjenice da su on i Usman doživjeli određene promjene, a ovog tjedna saznat ćemo tko je više napredovao.

''Odlična je stvar da se radi o prošlosti (kada pričamo o prvom meču). Sada ćemo vidjeti koliko je tko evoluirao. Dvije su godine prošle od našeg prvog meča. On je promijenio dvoranu i kamp, ja također. Imam odličnu energiju oko sebe i sjajne trenere. Znam da je ovo moja sudbina, bit ću UFC-ov neprikosnoveni prvak.'', dodao je Covington.

Radi se o uistinu dva sjajna borca i svi se radujemo što ćemo dobiti odgovor tko je uistinu najbolji MMA velteraš na svijetu.

Linker
10. travanj 2024 11:07