UFC

Colby Covington ne štedi Makhacheva: ‘Taj mali mongoloid se boji boriti protiv muškarca poput mene‘

Colby Covington i Islam Makhachev

 Louis Grasse/zuma Press/profimedia, Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Colby prije svega, ukoliko želi ovu borbu, mora prvo pobijediti Edwardsa, a to neće biti lagan posao

Krajem ove godine Colby Covington napada titulu velter kategorije protiv Leona Edwardsa, iako prema mnogima to nije zaslužio. Kako god, UFC 296 bit će u znaku borbe za titulu u velter kategoriji, a bit će zanimljivo vidjeti koji će borac nametnuti svoj stil i neutralizirati pokušaje ovog drugog.

O titulu u velter kategoriji je nekoliko puta govorio i prvak lake, Islam Makhachev. Međutim, izazivač Covington ne smatra da će se, ukoliko u dvanaestom mjesecu osvoji pojas, Islam odlučiti na borbu s njim. Naravno, tvrdi i kako se Islam njega boji:

‘‘Postoji taj mali mongoloid, u posljednje je vrijeme počeo malo i pričati, te je rekao da želi doći u kategoriju iznad i boriti se među pravim muškarcima. On je trenutno u dječačkoj kategoriji, a govorim naravno o Islamu Makhachevu. On se bori u toj kategoriji među dječacima. Bori se s tim patuljcima i te iste patuljke jedva pobjeđuje. Podijeljene odluke, podijeljeni remiji. Jadno‘‘, rekao je Colby Jamesu Lynchu.

‘‘Taj mali mongoloid priča, govori kako želi doći u kategoriju gdje su pravi muškarci. Mislim da ću ja biti američki prvak i da je to superborba koju fanovi žele gledati. Ista smo kategorija. Mislim da on ima više kilograma od mene, iskreno. Skida kilažu jer se boji boriti protiv pravih muškaraca kao što sam ja‘‘, dodao je.

Colby prije svega, ukoliko želi ovu borbu, mora prvo pobijediti Edwardsa. Sve će to biti samo ne lagan posao jer je Leon već protiv Usmana pokazao kako se zna nositi s hrvačima, a upravo taj sukob stilova ovaj meč čini atraktivnim.

Linker
13. svibanj 2024 06:31