UFC

Khabibov rođak o meču Makhacheva i Oliveire: ‘Mislim da nas čeka ista stvar kao u prvom meču‘

Islam Makhachev (lijevo) i Usman Nurmagomedov (desno)

 Instagram (usman Nurmagomedov)
Usman Nurmagomedov ne vidi kako Oliveira može ugroziti Islama Makhacheva

Manje od mjesec dana dijeli nas od 21. listopada (10. mjesec) i UFC 294 eventa u Abu Dhabiju. Glavna borba večeri privući će ogroman interes borilačke javnosti, a gledat ćemo novi obračun Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire.

Makhachev je prošle godine u Abu Dhabiju uvjerljivo porazio Oliveiru, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Oliveira je pružio jako loš meč, a mnoge zanima je li Makhachev uistinu toliko bolji ili je Oliveira jednostavno imao loš dan. Sve ćemo saznati drugom polovicom desetog mjeseca, a Usman Nurmagomedov smatra da nećemo vidjeti ništa novo u odnosu na prvi meč.

‘‘Mislim da nas čeka ista stvar. Naravno, postoji mogućnost da Charles Oliveira ispravi neke pogreške, uvijek se nešto takvo može dogoditi. Ali znam da Islam trenira vrlo naporno i on je jako pametan. Islam sve može, zna hrvati, a opasan je u stojci i parteru također. Ne vjerujem da ga Charles Oliveira može dovesti u teške situacije.‘‘, rekao je Usman u razgovoru za ESPN.

Islam Makhachev ući će u revanš kao osjetni favorit, ali Charles Oliveira nebrojeno puta bio je otpisan uoči samog meča, a zatim je iznenadio svijet. Revanš protiv Islama Makhacheva zasigurno je jedan od najvažnijih Oliveirinih mečeva u karijeri. Porazi li Makhacheva, Oliveira će se dodatno etablirati kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji borac u povijesti UFC-ove lake kategorije.

Naravno da Usman Nurmagomedov favorizira Makhacheva, jer ipak su dobri prijatelji i dugogodišnji trening partneri. No, koliko je Bellatorov prvak lake kategorije u pravu sa svojom prognozom, saznati ćemo tek kad se Makhachev i Oliveira ponovo nađu u kavezu.

Linker
15. lipanj 2024 02:50