UFC

Colby Covington oštro opleo po novom prvaku: ‘On je idiot, odvratan je i neinteligentan, gadi mi se!‘

Colby Covington

 DAVID BECKER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA David Becker/getty Images/profimedia
‘Nema nikakvu inteligenciju, samo kaže najodvratnije gluposti koje mu padnu na pamet‘

Sljedećem izazivaču velter kategorije Colbyju Covingtonu ne sviđa se ponašanje novog prvaka srednje kategorije Seana Stricklanda. Tenzije između dvaju boraca ne čude s obzirom na to da su obojica vrlo popularni „trash talkeri“ u MMA zajednici, a upravo zbog toga Covingtonu se na tapeti u zadnje vrijeme našao novookrunjeni prvak.

"Tako je sirov na neki odvratan način, svadljiv je i ima jako nizak IQ. Nema nikakvu inteligenciju, samo kaže najodvratnije gluposti koje mu padnu na pamet, gadi mi se“, oštar je Covington.

Sean Strickland poznat je po svojim nerijetko rasističkim, šovinističkim i seksističkim ispadima i izrazima, a čini se da je nekoliko takvih zapelo za oko i Covingtonu koji ne štedi borca iz susjedne kategorije.

"Ne mogu se poistovjetiti ni s čim što taj lik govori. Govori neke jako glupe stvari o ženama, mislim da treba promicati jednakost i nitko ne bi trebao upravljati ni s kim. Nije do toga jesi li žena ili do boje tvoje kože, nego tko je najkvalificiraniji za posao. Čovječe, on je idiot i još gori borac. Samo mu se posrećilo.“

Sean Strickland nedavno je osvojio titulu prvaka u srednjoj kategoriji pobjedom nad Israelom Adesanyom koji već dulje vrijeme dominira srednjom kategorijom te su sada Stricklandove kontroverzne izjave pod još većom pažnjom javnosti.

Colby Covington borit će se za titulu krajem godine protiv Leona Edwardsa na UFC-u 296. Na meti je kritika zbog svoje neaktivnosti, s obzirom na to da se posljednji put borio početkom prošle godine. U svakom slučaju, kad se bilo koji od ova dva borca bori, press konferencija pred borbu događaj je koji se ne propušta.

Linker
03. svibanj 2024 05:25