UFC

Colby Covington se prozvao najboljim borcem na planeti: ‘Ja sam spasitelj velter kategorije, uvijek se borim za titulu‘

Colby Covington

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
zgleda da Covington ne odustaje od uvjeravanja samog sebe u ove stvari, iako to do sada nikada nije pokazao u kavezu

Unatoč tome što je nedavno izgubio od Leona Edwardsa i pao ‘‘bez ispaljenog metka‘‘, Colbyju Covingtonu to niti malo nije poljuljalo mišljenje o sebi. Puno je najavljivao, vrijeđao prvaka na sve načine, a onda se u kavezu pojavio i nije isporučio apsolutno ništa što je toliko najavljivao.

Bez obzira na sve to, Colby i dalje gaji visoko mišljenje o sebi. Osim što je tako izgubio od Edwardsa, prije toga je dugo bio neaktivan, no Covington se jučer svejedno prozvao najboljim borcem u kategoriji:

‘‘Ja sam naslovnica ove kategorije, spasitelj velter kategorije. Ja sam najbolji borac u ovoj kategoriji i postoji razlog zašto svi spominju moje ime. Ja sam kralj Miamija, narodni prvak, američki prvak, omiljeni borac Donalda Trumpa. Kada god se ja borim, borim se za titulu. Svi to znaju. Što god UFC kaže da moram učiniti prije nego opet napadnem titulu, ja ću učiniti‘‘, rekao je Colby za Submission Radio.

‘‘Ja znam da sam ja prvak velter kategorije, najvbolji borac velter kategorije na svijetu. Samo zato što tri suca to nisu vidjela te večeri, to nikako neće utjecati na moju budućnost i koliko se ja investiram u pripreme. Ja sam Amerikanac, radnička klasa, 24 sata dnevno i 365 dana u godini‘‘, dodao je.

Izgleda da Covington ne odustaje od uvjeravanja samog sebe u ove stvari, iako to do sada nikada nije pokazao u kavezu. Protiv Usmana je pružao dobre mečeve, no nikada dovoljno dobre da sruši prvaka i okiti se pojasom. Što će biti sljedeće za njega, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
06. svibanj 2024 14:14