UFC

Conor McGregor izgubio jednu poziciju na novim UFC-ovim rang ljestvicama

Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Irski borac završio je iza Roberta Whittakera na novoj ‘pound-for-pound‘ UFC ljestvici

Rijetko kada su UFC-ove rang ljestvice nakon jedne priredbe doživjela toliko malo bitnih promjena kao što je slučaj nakon UFC on ABC 1 priredbe održane proteklog vikenda. Zapravo, ona promjena koja je svima najviše upalo u oko niti na jedan način nije povezana uz samu priredbu. Naime, dogodila se na onoj popularnoj "pound-for-pound" ljestvici gdje je svoju poziciju izgubio Conor McGregor. Samo četiri dana prije nego će se Irac vratiti u Octagon na UFC 257 priredbi, on je pao s 12. na 13. mjesto. Preskočio ga je bivši prvak srednje kategorije i trenutno nominalno prvi izazivač iste, Robert Whittaker.

Što je navelo novinare čiji glasovi tvore ljestvicu da baš sad McGregoru dodijele manje bodova, teško je objasniti. No, istovremeno se tu otvara prilika da eventualnom pobjedom protiv Dustina Poiriera napravi skok nazad ili na još koje mjesto više pa bi time sama pobjeda izgledala još veće. Tako da ne možemo ovim putem niti otpisati svojevrsnu strategiju samog UFC-a.

Na samoj ljestvici nema niti jedne promjene unutar Top 10. Vrijedno spomena je pojavljivanje Lija Jinglianga na 12. mjestu veltera, koje mu je donijela nokaut pobjeda nad Santiagom Ponzinibbiom. Argentinac bi se, da je upisao pobjedu, vjerojatno našao na otprilike sedmom mjestu, gdje se i nalazio prije nego je zbog nedostatka aktivnosti s ljestvice uklonjen.

Ostalo promjene su više estetske prirode, a zanimljivo je navesti kako Calvin Kattar nije izgubio svoju šestu poziciju na ljestvici perolake kategorije. Jednu mjesto iza njega i dalje je ostao Josh Emmett, koji bi ga mogao imati priliku preskočiti svojom idućom borbom. Max Holloway više od prve pozicije na kojoj se već nalazio nije mogao, a trijumfi ostalih pobjednika ipak nisu bili dovoljno vrijedni ulaska među one koji se mogu nadati vidljivom napretku prema vrhu.

Sve ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 18:45