UFC

Poznati novi detalji o tužbi protiv McGregora: ‘Ovako sam se osjećao u Octagonu!‘

Conor McGregor
 TIMOTHY A. CLARY/AFP
Conora McGregora jučer je dočekala neugodna vijest i pokretanju sudskog procesa protiv njega

Slučaj zbog kojeg će Conor McGregor uskoro morati izreći svoju stranu na sudu nije ništa novo niti se radi o nekom postupku Irca nastalom u posljednje vrijeme. Zapravo je u pitanju događaj s kraja 2018. godine, koji je od tada aktualan i u procesu, samo je sad tužiteljica krenula s jednim konkretnijim korakom. Odlučila je odustati od pravnog gonjenja od strane države te se prebacila na privatnu tužbu.

Prema izjavi žrtve, odnosno podnositeljice tužbe, McGregor ju je napao i silovao 9. prosinca 2018. godine u jednom dublinskom hotelu, nakon što je ona odbila njegovo udvaranje. Prije silovanja, prema izjavi žene, McGregor ju je uhvatio, prebacio ruke oko njenog vrata te je tri puta podigao u zrak, tako spriječivši njeno uzvraćanje. U izjavi je dodala kako ga je ugrizla i udarila, nakon čega je on još jače stisnuo vrat uz izjavu: "Ovako sam se osjećao u Octagonu, tri puta morao sam tapkati." Preko suda će pokušati doći do odštete u iznosu 1.79 i 2.13 milijuna dolara, kupnje nove kuće i podmirenja liječničkih troškova. Dva mjeseca prije ovog incidenta, Conor je poražen od Khabiba Nurmagomedova.

Ipak, već u startu ovo naoko izgleda jako dobro za najpopularnijeg borca svijeta. Irska policija provela je dvogodišnju istragu, nakon koje protiv McGregora nije podnesena nikakva prijava. On je u siječnju 2019. godine priveden i zadržan na ispitivanju, nakon čega je pušten te više nije davao izjave o navedenom slučaju. U to vrijeme, slučaj je bio vrlo aktualan u medijima, iako nigdje nije bilo potvrđeno da se radi o McGregovu. Naime, svuda je bio naveden kao "Irska sporta zvijezda".

U izvještaju je navedeno kako je tužiteljica dugogodišnja McGregorova poznanica te da su njih dvoje "flertovali" putem poruka na društvenim mrežama, nakon čega su dogovorili susret. Nju je McGregorov vozač odveo u hotel, gdje se našla s Conorovim prijateljem. Putem je konzumirala kokain nabavljen od nepoznate osobe.

Prema navodima, McGregor je ženu pozvao u svoju spavaću sobu nakon što je stigla u hotel. Nakon navodnog napada, naredio joj je da legne kraj njega na krevet. Kad se sljedećeg jutra probudila, McGregor je već napustio hotel u društvu njene kolegice s posla. McGregorov prijatelj tada joj je dao piće, a iduće čega se sjeća je kako se nalazi u Taxiju. Policija je otkrila kako je McGregorov prijatelj rekao da je imao spolni odnos s njom, no ona je izjavila kako se toga ne sjeća.

Žrtvu je majka odmah nakon dolaska kući odvela u bolnicu gdje su joj pronađene masnice po cijelom tijelu, zajedno s ožiljcima na vratu, licu i lijevoj dojci. U siječnju 2019. godine, policiji je prijavila napad.

Mi ćemo svakako pratiti nastavak ovog slučaja, nažalost samo jednog u nizu vezanog uz irsku borilačku superzvijezdu.

Linker
25. travanj 2024 19:00