UFC

Conor McGregor kritizirao Tonyja Fergusona te stao u obranu Whitea i UFC-a

Conor McGregor i Dana White

 Isaac Brekken/Getty images/Profimedia
Najveća UFC-ova zvijezda spremna je braniti interese promocije

Opako se Tony Ferguson obrušio na Danu Whitea i UFC prije dva dana na konferenciji za medije. UFC-ov predsjednik nešto ranije je izjavio kako smatra boksače ''preplaćenima'' te je branio UFC-ov oblik poslovanja i isplate boraca.

Fergusonu nisu naročito dobro sjeli takvi komentari od strane Whitea i brzo je odlučio ponuditi stajalište boraca, a među njima je sve više nezadovoljnih.

''Osobno, mislim da smo potplaćeni. Bit ću realan, ali neću previše govoriti. Dana je rekao nešto, imam to na mobitelu zabilježeno. Pričao je kako su boksači preplaćeni. Taj tip (Dana White) također je preplaćen. Pitao sam Danu mogu li boksati, on me odbio. Zatim sam pitao zašto ne bih mogao? Želim se okušati i u baseballu, ostalim profesionalnim sportovima. Ja sam sportaš, odrastao sam trenirajući različite sportove na vrlo visokoj razini. Osvojio sam državno prvenstvo u nogometu, imali smo 27 pobjeda i jedan poraz. Hrvao sam na Grand Valley State Universityiju.'', započeo je Ferguson s izlaganjem, na to dodavši:

''Želim raditi sve te stvari, ali ovaj tip ovdje (Dana White) ponaša se kao diler droge, govoreći mi da ne mogu raditi određene stvari. Želim zarađivati novac za svoju obitelj.''

Ususret borbi protiv Michaela Chandlera, još jedna Fergusonova izjava privlači puno pažnje. Još u petom mjesecu prošle godine, ''El Cucuy'' je na konferenciji za medije uoči UFC 262 eventa imao zanimljive komentare koje je uputio u smjeru Michaela Chandlera. ''Irona'' je tada čekala borba za pojas, iako je imao samo jednu pobjedu unutar UFC-a.

''Izbjegao si me Chandleru. Ti si kujica, odbio si me. Sve si dobio na pladnju. Imaš Dana White privilegiju.'', rekao je Ferguson, pritom nasmijavši sve okupljene.

Brojni predstavnici medije prisjetili su se te izjave ovog tjedna, uoči okršaja između Chandlera i Fergusona. ''El Cucuy'' smatra kako se ne radi o naročito humorističnoj izjavi.

''Mislim da to nije niti smiješno. Možda vama jeste, ali meni nije. Svi se smiju na to, ali nitko ne priča zapravo o tome. Mislim da niti vama to ne bi trebalo biti smiješno.''

Fergusonov bijes vjerojatno proizlazi iz činjenice da unatoč nizu od 12 pobjeda koji je jedno vrijeme uživao, nikad nije dočekao priliku za napasti UFC-ov pojas. S druge strane, borci poput Michaela Chandlera, borili su se za pojas nakon jednog UFC nastupa. Teško je ne složiti se s Fergusonovim bijesom, ali jedan od onih koji se ne slažu s njime jeste Conor McGregor. Irac je putem Twittera (kasnije obrisao 'tvit') poručio Fergusonu.

''Tony Ferguson, čovjek koji mijenja svoje predstavnike četiri puta godišnje, sada govori da su drugi krivi zbog pozicije u kojoj se nalazi. Koliko mostova moraš spaliti prije nego što se pogledaš u ogledalo i kažeš si: 'Možda je u meni problem'. Bog te blagoslovio prijatelju, molit ću za tebe.'', poruka je ''Notoriousa''.

Pomalo je licemjerno da je Conor McGregor osoba koja osuđuje Fergusona u ovoj situaciji, jer Irac je upravo jedan od onih koji su simbol ''Dana White privilegije''. Borbu za pojas u lakoj kategoriji dobio je unatoč činjenici da nikad do tad nije upisao UFC pobjedu unutar te kategorije. Niz legitimnih izazivača tada je McGregor preskočio, a dodamo li činjenicu da mu je White dopustio i boksački meč protiv Mayweathera, jasno je da će Irac stati u obranu promocije i svog Dane Whitea.

Tony Ferguson s druge strane, glas je brojnih nezadovoljnika unutar promocije, a dok se svi borci ne udruže zajedno u borbi za bolje uvjete, od toga vjerojatno neće biti ništa.

Linker
02. svibanj 2024 21:28