UFC

‘Kauboj‘ Cerrone objasnio razlog lošeg nastupa protiv McGregora: ‘Moram živjeti s tim do kraja života‘

McGregor vs. Cerrone

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC-ov veteran osvrnuo se na jedan od najlošijih nastupa u svojoj karijeri

Važan meč čeka Donalda Cerronea na UFC 274 priredbi koja se ovog vikenda održava u Arizoni. ''Kauboj'' na pobjedu čeka od sredine 2019. godine, a nakon toga upisao je pet poraza, dok je remi protiv Pricea preinačen u ''no contest'' jer je Price bio pozitivan na dopinškom testiranju (konzumirao je marihuanu).

Cerrone je gubio od pretežno vrhunskih boraca (Gaethje, Ferguson, McGregor, Pettis), ali Alex Morono ga je također nokautirao prošle godine i to u prvoj rundi. 39-godišnji Cerrone u vidno je silaznoj putanji, a meč protiv veterana Joea Lauzona dat će nam odgovor pripada li Cerrone i dalje najjačoj svjetskoj MMA promociji.

''Kauboj'' je otkrio kako mu ova borba posebno znači, jer njegov četverogodišnji sin napokon shvaća čime se njegov otac bavi te će uživo gledati kako njegov tata nastupa pred prepunom dvoranom. Cerrone je prilikom konferencije za medije istaknuo kako mu je pomisao na to često bila motivacija u trenucima kad nije imao volje za treningom. Čini se kako se Cerrone gubitak volje često događa, a u nekim od svojih poraza izgledao je poprilično bezvoljno.

Poraz od McGregora svakako je jedan koji se ističe među njegovim lošim nastupima. Bila je to jedna od najlošijih predstava u Cerroneovoj karijeri, a McGregor ga je završio nakon samo 40 sekundi dvoboja. ''Kauboj'' nije pogodio Irca niti jednim jedinim udarcem. Nije ni Conor bio toliko dobar koliko je Donald Cerrone zapravo bio loš te večeri, a u razgovoru za ESPN objasnio je što se događalo u njegovoj glavi te večeri.

''Cijelog života radio sam na tome da budem UFC borac i borim se pred stotinama ili tisućama ljudi. Takav je meč protiv Conora McGregora. Radi se o najvećem mogućem, milijuni ljudi vas gledaju, a ja nisam htio biti tamo. Ne mogu vam jasnije odgovoriti, bila je to tako čudna stvar. Htio sam jednostavno pobjeći, a kad mi je Conor pružio vrata za izlaz, ja sam ih prihvatio. Jako je lako doći do izlaza u ovom sportu, a ja sam to napravio i sada moram živjeti s tim svakog dana u svom životu.'', objasnio je ''Kauboj'' koji očito nije bio mentalno spreman u tom trenutku, za tako velik meč.

McGregor i Cerrone predvodili su UFC 246 priredbu početkom 2020. godine. 19 tisuća gledatelja u T-Mobile Areni svjedočilo je meču uživo, a oko 1.3 milijuna PPV-ova prodano je u sklopu tog eventa. Bila je to uistinu velika pozornica, a ''Kauboj'' je jednostavno podbacio.

Linker
19. travanj 2024 22:45