UFC

Conor McGregor među 50 najbogatijih sportaša ikad: Irac je jedini MMA borac na listi

Conor McGregor

 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Najveća MMA zvijezda može se pohvaliti jako velikom zaradom

Nije tajna da je Conor McGregor nekoliko razina iznad svih ostalih MMA boraca kad je u pitanju zarada koju su ostvarili tijekom svojih profesionalnih MMA karijera. Irac je uvjerljivo najveća zvijezda ovog sporta i svoju popularnost itekako je dobro naplatio.

Povlačio je Conor i niz dobrih poslovnih poteza, od boksačkog meča protiv Floyda Mayweathera do proizvodnje i distribucije viskija pod nazivom ‘‘Proper Twelve‘‘. Time je samo podebljao svoj bankovni račun, a prema informacijama portala Sportico, Conor McGregor jedini je MMA borac unutar top 50 najplaćenijih sportaša ikad!

McGregor zauzima 33. mjesto na toj ljestvici, a njegova zarada procjenjuje se na 530 milijuna dolara, ali nakon usklađivanja sa stopom inflacije, Conorova zarada penje se na 615 milijuna dolara. Radi se o uistinu ogromnoj svoti novca, ali nedovoljno velikoj da bi parirao sportašima iz nekih osjetno popularnijih sportova.

Na prvom mjestu uvjerljivo je Michael Jordan, a njegova zarada procjenjuje se na 3,3 milijarde američkih dolara. Iza njega u poretku je Tiger Woods, najpoznatiji i najbolji golfer svih vremena. Woods je kroz svoju karijeru uprihodio 2,5 milijarde dolara. Golferi Arnold Palmer (1,7 mlrd.) i Jack Nicklaus (1,63 mlrd.) zauzimaju treće i četvrto mjesto, a Cristiano Ronaldo s 1,58 milijardi dolara zatvara top 5.

Među predstavnicima borilačkih sportova najbolje kotira Floyd Mayweather čija se zarada procjenjuje na 1,41 mlrd. američkih dolara, a Mike Tyson zauzima 16. mjesto (875 mlrd. dolara). Manny Pacquiao, George Foreman, Oscar De La Hoya, Evander Holyfield i Canelo Alvarez također su našli svoje mjesto unutar top 50.

Moramo napomenuti da se ne radi o zaradama koje su sportaši stekli samo kroz sportske nastupe, nego i kroz sve ostale biznise kojima se bave.

Kompletnu ljestvicu možete pogledati OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 23:18