UFC

Conor McGregor mogao bi izbjeći USADA-ina pravila, Poirier se oglasio: ‘Radimo sprdnju od svega ovoga‘

Dustin Poirier (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najpopularniji MMA borac na svijetu možda se ipak vrati ove kalendarske godine

Povratak Conora McGregora u UFC-ov kavez izaziva podosta nejasnoća i upitnika nad glavom. Najveća MMA zvijezda pristala je na ulogu jednog od dvojice glavnih trenera u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a suparnički trener Michael Chandler trebao bi biti Conorov protivnik.

Dana White najavljivao je kako ćemo tijekom sezone ‘‘TUF-a‘‘ saznati kada će se boriti McGregor i Chandler, ali dva tjedna nas dijele od završetka sezone, a datum borbe još uvijek nije poznat. McGregor se nije niti vratio USADA-inim antidopinškim testiranjima i sve to pobuđuje sumnju oko Conorovog povratka. Lako je moguće da se ‘‘Notorious‘‘ uopće niti je vrati u kavez, ali proteklih dana pojavile su se glasine o Conorovom povratku krajem ove godine.

McGregor bi mogao predvoditi UFC 296 event, posljednji ovogodišnji UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event. Manji problem stvara USADA, jer McGregor bi se trebao naći šest mjeseci pod njihovim protokolom, prije nego dobije dopuštenje za ulazak u kavez.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da UFC svojevoljno surađuje sa USADA-om i nisu dužni pratiti njihova pravila. USADA je pod ugovorom s UFC-om, UFC ih plaća i kroz povijest smo već imali nekoliko primjera gdje su se radile iznimke. Jedna od najpoznatijih jest nastup Brocka Lesnara na UFC 200 eventu, a nema sumnje da bi UFC osigurao i McGregoru izuzeće od standarne procedure. Uostalom, gotovo iz vikenda u vikend gledamo ‘‘short notice‘‘ nastupe boraca koji dosad nisu niti bili u UFC-u, a takvi borci očito nisu bili šest mjeseci pod USADA-inim testiranjima. Dakle, proces od šest mjeseci pod povećalom USADA-e možete zaboraviti kad je McGregor u pitanju.

Naravno da bi povratak McGregora pod takvim okolnostima izazvao velike kritike javnosti, posebice boraca koji uredno izvršavaju svoje dužnosti prema USADA-i. Povratak Conora McGregora zasad nije niti potvrđen, a Dustin Poirier tijekom sinoćnjeg gostovanja u MMA Houru već je kritizirao eventualni Conorov povratak.

‘‘On (McGregor) mora proći doping test, to je nešto što mora učiniti. Ako mijenjamo pravila kako bi se on mogao natjecati i prodati ponešto PPV-a, radimo sprdnju od svega ovoga.‘‘, rekao je Poirier.

Činjenica je da UFC-ovi čelnici neće pretjerano mariti što drugi borci misle. Ista pravila ne vrijede za Conora McGregora, ali još uvijek čekamo taj službeni datum njegovog povratka u kavez.

Linker
04. svibanj 2024 05:02