UFC

Kuju se veliki planovi pred UFC 300, hoće li se vratiti Brock Lesnar i Ronda Rousey? Oglasio se i Dana White

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bilo bi nevjerojatno kad bi se dogodilo

Uz očekivanje da će se povijesni UFC 300 održati u prvom tromjesečju 2024., sve je veća teorija da bi promocija mogla učiniti sve kako bi to bio poseban događaj. Ako je tako, zašto se UFC ne bi okrenuo dvoje najpopularnijih prvaka u prošlosti za ‘mainstream‘ poticaj, Brocku Lesnaru i Rondi Rousey?

Na kraju krajeva, ni Lesnar ni Rousey – koji su bili dva od WWE-ovih najvećih boraca u posljednjih nekoliko godina – nisu zatvorili vrata ponovnom natjecanju u MMA-u. Ipak, barem u ovom trenutku, White ne vidi njihov povratak.

Lesnarov boravak u UFC-u nije bio dug jer je imao samo osam nastupa, ali ne može se poreći utjecaj koji je napravio. Sedam njegovih pojavljivanja u oktogonu dogodilo se između veljače 2008. i prosinca 2011., tijekom kojeg je vremena završio s Randyjem Coutureom na UFC-u 91 i osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji u svojoj drugoj borbi u promociji. Još dvije nezaboravne pobjede, revanš protiv Franka Mira na UFC-u 100 i povratak Shanea Carwina, nakon čega su Lesnara pobijedili Cain Velasquez (u izgubljenoj borbi za naslov) i Alistair Overeem.

Lesnar se vratio u WWE, ali je tada dobio dopuštenje i izuzeće od Američke antidopinške agencije da se natječe protiv Marka Hunta više od pet godina kasnije na UFC-u 200. Pobijedio je jednoglasnom odlukom te večeri u Las Vegasu, ali je rezultat kasnije preinačen u "no contest" nakon što je, apsolutno (ne)očekivano, bio pozitivan na doping. Lesnar, koji sada ima 46 godina, jedan od samo dvojice boraca koji su se natjecali na UFC 100 i UFC 200, bilo bi logično održati njegov niz prekretnica na događaju nastupom na UFC 300, ali očito White to ne vidi tako.

"Mislim da je Brock gotov i da se nikad neće vratiti.”

Osim Conora McGregora, Rousey je nedvojbeno bila najveća zvijezda u povijesti UFC-a. White je rekao da je Rousey promijenila stav prema ženama koje se bore u UFC-u.

Rousey je naslijedila inauguracijski pojas UFC-a u bantam kategoriji za žene nakon preuzimanja Strikeforcea, a zatim je nastavila braniti naslov šest puta od veljače 2013. do kolovoza 2015. Zatim je Rouseyina karijera naglo pala nakon šokantnog poraza nokautom od Holly Holm, zbog čega je morala uzeti godinu dana pauze prije nego što se vratila 13 mjeseci kasnije kako bi izazvala tadašnju prvakinju Amandu Nunes na UFC-u 207, gdje je Rousey pretučena i izgubljena tehničkim nokautom za 48 sekundi u prosincu 2016.

White ima samo pozitivne stvari za reći o Rousey, ali ne predviđa povratak u kavez. Ipak, kada mu zamirišu novci, tko zna...

Linker
02. svibanj 2024 11:46