UFC

Conor McGregor ponovno ‘briljira‘ na Instagramu: ‘Imam najbolji ‘ground and pound‘ u sportu‘

LAS VEGAS, NEVADA - JANUARY 18: Conor McGregor (L) punches Donald Cerrone in a welterweight bout during UFC246 at T-Mobile Arena on January 18, 2020 in Las Vegas, Nevada. McGregor won by first-round TKO. Steve Marcus,Image: 493546180, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Steve Marcus/Getty images/Profimedia

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/Getty Images/Profimedia
Najpoznatiji UFC-ov borac uputio si je niz komplimenata na račun svojih vještina

Irska MMA zvijezda Conor McGregor po mnogima je ponajbolji borac na rosteru, kad su vještine u stojci u pitanju. McGregor je nokautirao seriju vrhunskih boraca poput Josea Alda, Dustina Poiriera, Eddieja Alvareza, Chada Mendesa itd. Međutim. često mu se spočitava kako njegovo hrvanje te vještine u parteru nisu na najvišoj razini.

Četiri poraza u karijeri (od ukupno šest), Conor je upisao ''submissionom''. U meču protiv Khabiba Nurmagomedova, apsolutno je izdominiran u parteru, ''ground and poundom'' (udarcima u parteru) i na koncu prisiljavanjem na predaju (RNC). Ipak, Nurmagomedov je to napravio gotovo svakom protivniku s kojim se susreo.

McGregor trenutno se oporavlja od teškog loma noge koji je zadobio u sedmom mjesecu protekle godine. Conor je tada upisao drugi uzastopni poraz, a oba put bolji je bio Dustin Poirier. Unatoč gubitničkoj seriji, McGregor nije izgubio dozu samouvjerenosti i nerijetko se oglašava putem društvenih mreža. Ovaj put ''Notorious'' se odlučio osvrnuti na svoje vještine, a hvalospjevi na vlastiti račun nisu izostali.

''Imam najbolji 'ground and pound' u ovom sportu. Najveći postotak mojih finiša zapravo ne dolazi od udaraca stražnjom rukom iz horizontalnog položaja, kao što bi mnogi pretpostavili. Najveći postotak mojih pobjeda prekidom zapravo dolazi iz moje preciznosti vertikalnih udaraca (Svi ste početnici kad su vertikalni udarci u pitanju. Udarači u ruke. Ispitivači suca da prekine meč. Udarači ste koji se prevrću sami na sebe). Ja ne promašujem 'ground and poundom'. Ne pogađam protivnika u ruke, niti ne padam. Pogađam mekani dio lica, glave i lubanje.'', napisao je McGregor, a zatim je dodao:

''Vidjeli ste ljude kako izgledaju nakon mene, totalno otvoreni posjekotinama. Izgledaju kao da su pogođeni s nekoliko golf loptica. Koža im je u potpunosti otvorena. Puno puta nisam niti pokvario svoju frizuru (tijekom borbe). Zato me hrpa ovih vreća za štakore mrzi. Gladak sam poput maslaca. Najbogatiji sam, najopakiji i najneoštećeniji. Nego, uskoro je sezona jahti, ili kako ja to volim nazvati, sezona kože koja je poput karamel maslaca.'', dodao je Irac u svojoj objavi na Instagramu.

Conor McGregor uistinu je više puta prezentirao dobar ''ground and pound''. Međutim, on je u takve situacije uglavnom dolazio nakon što bi ozbiljno uzdrmao svog borca, a zatim bi samo dovršio posao. Teško će se netko složiti da se radi o borcu s najboljim vještinama po tom pitanju.

Linker
03. svibanj 2024 11:32