UFC

Nate Diaz o trilogiji s Conorom: ‘Trenutno ne, pred njim je puno posla‘

Nate Diaz vs. Conor McGregor

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
36-godišnji Nate najviše je zainteresiran za meč protiv Dustina Poiriera

Čini se kako je zvjezdani status Conora McGregora sve poljuljaniji unutar UFC-a. Naime, nakon što je Dustin Poirier izjavio kako ga ne zanima četvrti meč protiv McGregora te da ne vidi smisao u toj borbi, još jedan Conorov rival odbacio je mogućnost borbe s Ircem.

Nate Diaz i Conor McGregor iza sebe imaju zanimljivu povijest. U trećem mjesecu 2016. godine, Diaz je odlučio uskočiti u meč protiv Conora na ''short notice'', 11 dana prije samog održavanja priredbe. Nate je mijenjao ozlijeđenog Rafaela dos Anjosa i te večeri u Las Vegasu, započelo je veliko rivalstvo. Naime, Diaz je borbu loše otvorio i Conor je bio puno bolji borac kroz prvih pet minuta.

Ipak, druga runda donosi znatni preokret. Conor je počeo vidno usporavati, a Diaz se tek zagrijao. Sve češće pogađao je Nate, a Conor je u panici i iz očaja, pokušao borbu odvesti u parter. Međutim, Irac nikako nije mogao parirati Diazu u tom segmentu i prisiljen je na predaju gušenjem u drugoj rundi. Iako je Nate i prije toga uživao kultni status među MMA fanovima, pobjeda nad McGregorom vinula ga je u nebesa. Njegova popularnost strmoglavo je skočila, a revanš je ugovoren za osmi mjesec iste godine.

Druga borba ponudila je pet rundi i Conorovu pobjedu na bodove. Iako se radilo o tijesnoj borbi, teško je reći da McGregor nije zaslužio pobjedu. Oba meča bila su izuzetno uzbudljiva i mnogi fanovi zazivaju od UFC-a da napokon ugovore treći meč. Sve to ima smisla kad uzmemo u obzir da su obojica slavili, no čini se kako Nate nije zainteresiran.

Naime, Diazu je preostala jedna borba prema postojećem ugovoru s UFC-om, a prije nekoliko dana, u razgovoru za TMZ Sports, zatražio je meč s Dustinom Poirierom te je najavio kako će se nakon toga povući iz sporta. Treba uzeti u obzir kako je Nate jako promjenjivog mišljenja i s toga navode o umirovljenju ne treba uzimati sa sigurnošću. Međutim, što se trilogije s Conorom tiče, Diaz je o tome progovorio u razgovoru za Adam's Apple.

''Trenutno nisam zainteresiran. On ima još puno posla pred sobom (prije našeg trećeg meča).''

Je li se Diaz referirao na činjenicu kako Conora još neko vrijeme čeka oporavak od teške ozljede noge koju je zadobio protiv Poiriera ili Diaz smatra kako McGregor treba upisati nekoliko pobjeda, teško je reći. U svakom slučaju, zanimljivo je da se borci više ne otimaju za borbu s ''Notoriousom'' kao nekoć. Međutim, nameće se pitanje kako bi Poirier i Diaz reagirali da im UFC uistinu ponudi taj meč te da ponovno dođu u priliku za velikom zaradom. Tada bi narativ vjerojatno bio nešto drukčiji.

Linker
19. travanj 2024 23:26